Takip Et

Düzenlemeler

2023-11-30 13:54:00

Germencik’te durum vahim

Aydın’ın Germencik ilçesi Kızılcapınar Mahallesinde sağanak yağışta bir çok ev ve bahçe sular altında kaldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Aydın’ın birçok bölgesinde sağanak günlük yaşamı felç ederken Germencik’in Kızılcapınar Mahallesinde de dereler taştı, evleri su bastı, bazı hayvanlar telef oldu.

Kızılcapınar muhtarı Günay Balamur, geceden beri uyumadıklarını evlere giren suları tahliye etmeye çalıştıklarını söyledi.

Balamur, “Dün geceden beri uyku uyumadık. Evlerin içerisindeki sular insan boyu. Dere taştı. O dere taşınca evlere sızma yapıyor. Avlular da tamamen su doldu. Suları boşaltmaya çalışıyoruz. Neşetiye Mahallesinde de durum aynıymış ekipler yetişmeye çalışıyor. Onlar gelene kadar bizde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bekliyoruz. Yollarda göçmüş durumda. Mezarlık yolları baya AFAD olmuş. Trafik tek taraflı devam ediyor ama yağmur devam ederse göçme tehlikesiyle karşı karşıya. Bir vatandaşın avlusunu komple su bastı vidanjörle ekipler suyu çekiyor. Yağmur suları için rögar yaptırmıştık onları temizliyoruz. Diğer ekipler de gelirse vatandaşlarımızın mağduriyetini gidereceğiz. Bir vatandaşaımızın 10 tane kovan arısı vardı hepsi telef oldu. avlularda sebzeler telef oldu. tavuklar telef oldu. Sokakları su bastı. O sularda bahçelere girdi” ifadelerini kullandı. (SELİME AYDEMİR)