Takip Et

Düzenlemeler

2023-10-27 10:49:00

“Camii önüne bıraktıkları bu pislikten utanıyorum”

Aydın’ın Efeler İlçesi’nde sabah namazı için gittiği camiinin giriş kapısında ve çevre duvarında alkol şişeleri ile karşılaştığını belirten Ahmet Kılıçarslan, “Her gün sabah gittiğim cami önündeki pislikleri temizliyorum. Kendini bilmez kişilerin camii önüne bıraktıkları bu pislikten utanıyorum” dedi.

Ata Mahallesi 1. Sanayi Camii’nin giriş kapısı önüne ve bahçe duvarları üzerine bırakılan bardak ve alkol şişeleri, camii cemaati bezdirdi. Sürekli bu manzara ile karşılaştıklarını belirten vatandaşlar, bunu yapan kişileri ikna edemediklerini ve yetkililerden denetim beklediklerini ifade etti.

Her sabah karşılaştıkları utanç verici manzaraya çözüm bulamadıklarını belirten Ahmet Kılıçarslan, “Sabah namazımızı kılmak için geldiğimizde caminin bahçe kapısının önü ve duvarların üzerleri çekirdek kabukları, boş bardak ve alkol şişelerinden oluşan çöplerle karşılaşıyoruz. Evim camiye yakın olduğu için, gece gelip burada alkol alan kişilerle de görüştüm. Yaptıklarının yanlış olduğunu izah etmeye çalıştım. Fakat çare olmadığı gibi bu çöplerin miktarı arttı. Emniyete, Aydın Valiliği’ne durumu bildirdim, hatta Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) şikayetimi ilettim ama sonuç alamadım. “Her gün sabah gittiğim bu cami önündeki pislikleri temizliyorum. Kendini bilmez kişilerin camii önüne bıraktıkları bu pislikten utanıyorum” diye konuştu. (ERDAL AYDIN)