Takip Et

Düzenlemeler

2025-04-26 12:07:00

Aydınlıların erik hasreti sona erdi

Yaz mevsiminin habercisi olan erikler, Aydın'daki pazar tezgahlarında boy göstermeye başladı. Cinsine göre kilosu 150 ile 200 lira arasında değişen eriğe vatandaşlar adeta akın etti.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Aydın'da yaz meyveleri de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Can erikten papaz eriğine kadar birçok çeşidiyle tezgahları yeşile boyayan erikler, yüksek fiyatlarına rağmen büyük ilgi görüyor. Vatandaşlar, eriğin tuza banılarak yendiğinde lezzetinin ikiye katlandığını söylüyor.

Pazarcı esnafı Uğur Çelik, “Yaz aylarının önemli meyvelerinden olan erikler tezgahlarımızda yerini aldı. Vatandaşlarımız özlemiş olacak ki yoğun ilgi var. Şu anda eriğin kilosu 150 liradan satılıyor. Satışlarımız gayet güzel gidiyor” dedi.

Uzmanlar ise her gün bir porsiyon erik tüketmenin sağlığa faydalı olduğuna dikkat çekiyor. A, B ve C vitaminleriyle birlikte bakır, potasyum, fosfor ve demir bakımından zengin olan erik, yaz aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmenin doğal yollarından biri olarak öne çıkıyor.

Fotoğraf tutkunu Ayhan Arslantaş da sabah erken saatlerde soluğu pazarda aldı. Eriklerin tezgahlara çıkmasıyla birlikte objektifine yeşil bir şölen yansıtan Arslantaş, "Gözümüz tezgahlarda erik arıyordu. Nihayet geldi. İlk günleri olduğu için fiyatlar yüksek ama yine de tadımlık alıyoruz" diyerek eriğe olan özlemini dile getirdi. (İHA)

2025-04-26 12:12:56

Aydınlıların erik hasreti sona erdi

Yaz mevsiminin habercisi olan erikler, Aydın'daki pazar tezgahlarında boy göstermeye başladı. Cinsine göre kilosu 150 ile 200 lira arasında değişen eriğe vatandaşlar adeta akın etti.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Aydın'da yaz meyveleri de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Can erikten papaz eriğine kadar birçok çeşidiyle tezgahları yeşile boyayan erikler, yüksek fiyatlarına rağmen büyük ilgi görüyor. Vatandaşlar, eriğin tuza banılarak yendiğinde lezzetinin ikiye katlandığını söylüyor.

Pazarcı esnafı Uğur Çelik, “Yaz aylarının önemli meyvelerinden olan erikler tezgahlarımızda yerini aldı. Vatandaşlarımız özlemiş olacak ki yoğun ilgi var. Şu anda eriğin kilosu 150 liradan satılıyor. Satışlarımız gayet güzel gidiyor” dedi.

Uzmanlar ise her gün bir porsiyon erik tüketmenin sağlığa faydalı olduğuna dikkat çekiyor. A, B ve C vitaminleriyle birlikte bakır, potasyum, fosfor ve demir bakımından zengin olan erik, yaz aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmenin doğal yollarından biri olarak öne çıkıyor.

Fotoğraf tutkunu Ayhan Arslantaş da sabah erken saatlerde soluğu pazarda aldı. Eriklerin tezgahlara çıkmasıyla birlikte objektifine yeşil bir şölen yansıtan Arslantaş, "Gözümüz tezgahlarda erik arıyordu. Nihayet geldi. İlk günleri olduğu için fiyatlar yüksek ama yine de tadımlık alıyoruz" diyerek eriğe olan özlemini dile getirdi. (İHA)