Aydın’ın Efeler İlçesi’nde kurulan semt pazarında esnafın “Kemiksiz kuzu eti” olarak tabir ettiği çıntar (Kanlıca mantarı), fiyatı ile dikkat çekti.
Yağışların yoğunluğu ve hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi, çıntarda bolluğa neden oldu. Ormanlık alanlardan toplayanın da Pazar tezgahında satanın da ekmek kapısı haline gelen çıntara, talebin yoğun olduğu belirtildi.
“ÇINTARDA ŞU AN BOLLUK VAR”
Geçimini, köylülerden aldığı çıntarları pazarda satarak sağladığını belirten Osman Arslan, “Bunlar adeta kemiksiz kuzu eti bizim için ve çok faydalı. Muğla, Kütahya, Uşak, Manisa Akhisar, Denizli Çameli, Aydın’da da Bozdoğan ve Çine bölgesinde bolca bulunuyor. Köylüler toplayıp getiriyor, onlarda ekmek parasını çıkartıyor, biz de. Çıntarda şu an bolluk var, bu bolluk bir hafta-on gün daha devam eder” dedi.
“GÜNLÜK 50 İLE 100 KİLO ARASINDA SATIYORUM”
Aydın’da çeşitli pazarlarda her gün tezgah açtığını dile getiren Arslan, “Ben toptan 80 ile 90 TL civarında aldığım için çıntarları 100 ile 140 TL arasında satıyorum. Taleplerde oldukça güzel. Vatandaşlar sevdiği için rağbet gösteriyor. Ben günlük 50 ile 100 kilo arasında satıyorum. Haftanın yedi günü tüm semt pazarlarında sergi açarak toptan aldığım ürünleri satıyorum. Biz de yevmiyemizi bu şekilde çıkartmış oluyoruz” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)
ÇOK OKUNAN HABERLER