Denizli Tandır Kebabı Denetleme Komisyonu, geçtiğimiz günlerde restoranları bir bir gezerek, kurallara uygun ve geleneksel şekilde Denizli Tandır Kebabının hazırlanıp hazırlanmadığını denetledi. Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği Başkanı Güzide Metinöz, denetimlerin önemine vurgu yaparak, “Geçmişimizden gelen kültürel mirasımız, coğrafi işarete sahip Denizli Tandır Kebabımızı aslına uygun olarak yaşatmak en önemli önceliğimiz” dedi.
Denizli’de, şehrin gastronomi zenginliği Denizli Tandır Kebabının tarihten gelen damak lezzetini korumak için, denetimler gerçekleştirildi. Denizli Ticaret Borsası, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları birliği ve Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği’nden oluşan Denizli Tandır Kebabı Denetleme Komisyonu, Denizli’de faaliyet yürüten tüm Denizli Tandır Kebabı esnafını, restoranları ziyaret ederek denetimlerini tamamladı. Denetimlerde aslına uygun olarak Denizli Tandır Kebabının yapılıp yapılmadığı, ilk hazırlık aşamasından masada müşteriye servise kadar tüm detaylarıyla ve hijyen kurallarına uygun hareket edilip edilmediği kontrol edildi.
“Denizli Tandır Kebabı mirasımız
Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği Başkanı Güzide Metinöz, tarihten gelen böylesi özel bir gastronomi zenginliğini korumanın en önemli öncelikleri olduğunu belirterek şunları söyledi;
“Tarihi 1800’lü yılların ortalarına kadar giden Denizli Tandır Kebabı, şehrimizin markası, damak lezzetidir. Geçmişimizden gelen kültürel mirasımız Denizli Tandır Kebabına eşsiz lezzetini katan birçok özellik, püf noktaları bulunmaktadır. Geçmişten günümüze de bu gelenek bozulmadan ustalarımızın lezzetli elleriyle gelecek nesillere aktarılmaya devam etmektedir. Dünyanın dört bir köşesinden Pamukkale’ye gelen turist kafileleri de özellikle Denizli Tandır Kebabını tatmaya geliyorlar. Coğrafi İşarete sahip Denizli Tandır Kebabımızı, gastronomi tutkunlarına, hem yerli hem de yabancı misafirlerimize gelenekleri de yaşatarak sunmaya devam ediyoruz. Sektörümüzün temsilcileri; kaliteden ödün vermeksizin, Ahilik Kültürümüz ve tarihimizden aldığımız tecrübe ve güçle Denizli’miz için, sektörümüz için şevkle çalışmaya devam ediyor. Denizli’mizin markası Denizli Tandır Kebabının gelecek nesillere aktarılması, şehrimizin tanıtımına da katkı sağlamak için bu zenginliğimiz korumanın önceliğimiz olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bu kapsamda Denizli Tandır Kebabı Denetleme Komisyonu tarafından gerçekleştirilen denetimleri de sektör olarak çok önemsiyoruz.” (İHA)
- Sel ve fırtına uyarısı
- Aydın Barosu Yönetimi yeni döneme hızlı başladı
- Ula'nın kırsal mahallelerinde Bocce sporuna büyük ilgi
- Kütahya Belediyesi ile İtalya ISIA Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı
- Derinlik artacak, Körfez nefes alacak
- Koçarlı’da yol denetiminde ele geçirildi
- Aydın’da 6 şüpheli gözaltına alındı
- Genç hemşirenin ölümü soruşturuluyor
- Aydın’da ÇEMBER-51 operasyonu: 32 yakalama
- Çine'de firari hükümlü yakalandı
- Köşk’te sahte zeytinyağı üretim hazırlığına darbe
- Aydın Devlet Hastanesi’nde anestezi teknisyenleri ve teknikerleri unutulmadı
- Kaymakam Doğru mahalle muhtarlarını ağırladı
- İYİ Parti’den Çine’den güçlü başlangıç
- Kuşadası'nda ağaç atıkları ihtiyaç sahipleri için yakacağa dönüşüyor
- Gündüz başlayan tartışma, akşam cinayetle bitti
- Öğretmen servisi ile otomobil çarpıştı: 12 yaralı
- Yağışlı hava facia getirdi: 3 ölü
- İki otomobil çarpıştı: 4 yaralı
- Denizli Tandır Kebabı esnafı denetimden geçti
- Milli Mücadele kahramanı Müftü Çalgüner mezarı başında anıldı
- Ziya Paşa, Terkîb-i bendinde demiş ki... Mehmet AYDIN
- HAVA KARARIR BARDAK AĞARIR... Tuncer ALTINTAŞ
- Ortam gergin, “sus” parası isteme Emin Aydın
- Kola Meselesi Selma Kara
- BAYRAKTAN RAHATSIZ NASİPSİZLER... Aydın KIROBALI
- AYDIN’IN YENİ İMAR YÖNETMELİĞİ, KENTİMİZ NASIL ŞEKİLLENİYOR? - 3 Cemre ŞAHİN KAZICI / Yüksek Mimar
- KURBAN NEDEN VAR? KAVURMA VE SUCUK İÇİN Mİ? Mehmet Yaylıoğlu
- Sakın tıklamayın! Selime Aydemir
- Kabına Sığamayanlar Nilüfer KABALI BULUT
- Sahte alkol Safiye AYDIN
- AYDIN İLİ SOSYO-EKONOMİK ANALİZİ Hatice Tosun
- İsrail güç zehirlenmesine mi girdi? Prof. Dr. Ata ATUN
- MARS RETROSU BAŞLIYOR İlkay Karatepe_Astrolog
- KUMARBAZ Perihan YILDIRIM
- ÇOCUKLARA ÖDÜL VERMENİN FAYDALARI VE ZARARLARI Dilek SUBAŞI
- AYDIN TURİZMİ VE SORULAR İBRAHİM AYVAZOĞLU
- ÇİNLİ KOMUTAN VE SEÇİMLER Atilla Dağıstanlı
- GAR DA ATTİRİM Mİ? LAAAAN!!! Önder Eyvaz - Vaiz
- Yapay Zeka İle Gelen 3 Trilyon Dolar! / Bu İşte Bir Terslik Yok Mu? Dr. Müh. Kürşat KAZANKAYA
- Çerçioğlu'nu Kurtaran Paralar... SERHAN SEYHAN
- RTÜK VE MEDYAYA TATLI SERT BİR ELEŞTİRİ Av. Zeki Aktuğ
- Etiketleme Çabası Uzman Klinik Psikolog Ece URHAN
- Bir bayram günü Duygu Özer KAÇAK
- KENDİNİ KUCAKLAYABİLME: ÖZ ŞEFKAT İlkay Bedir
- 1.100 TL oldu Fuat TÜTÜNCÜOĞLU
- DEDE KORKUT Kenan ÜŞENMEZ
- Çocuklarda tuvalet eğitimine ne zaman ve nasıl başlamalıyız Eda Demir
- Sağlıklı Yaşama Giden Yol: Mikrobiyota Dr. Banu Öztürk Ceyhan
- Ramazan’ın Bizlere Kazandırdıkları Mehmet SABANCILAR
- ADÜ ÖNEMLİ KONFERANSLARA İMZA ATMAYA DEVAM EDİYOR Doç. Dr. Emine Çakmak Kılıçarslan
- Zeytin hasadı; bereketli olsun.. omuz ağrıları; geçmiş olsun Prof. Dr. Ömer Faruk ŞENDUR
- KONFOR ALANINDAN ÇIK, EYLEM ALANINA GEÇ, FARKINDALIK DÜZEYİNİ ARTTIR Prof. Dr. Mesut KIRMACI
- Ölümü hatırlamak Veysel İLAN
- RUHSATSIZ SİLAH BULUNDURMA/TAŞIMA SUÇU Av. Elif UÇAN AYDIN
- Akşam oldu hüzünlendim ben yine Afif SIDDIKİ
- Kürk Hayvanları Veteriner Hekim Altuğ Özer
- I.Dünya Savaşı’nın 100. Yıldönümü ve Bölgemizde Ortadan Kalkan Sınırlar Yrd. Doç. Dr. Durmuş AKALIN
- Gestasyonel diyabet (Gebelik şekeri) Dr. İsmet BESEN
- Sağlıklı Saçlar İçin En İyi Besinler Uzman Diyetisyen Hilal ÜRETMEN
- Çocuklarda Özgüven Oluşturma Uzman Klinik Psikolog Halil Utku ALTIN
- BEKLENENSİN RAMAZAN! Sabri SAĞLAM
- Eskrim Sporu Nedir? Yunus Turupçu
- KEŞKE HEP KEŞKE DESEK AV. GÜLÇİN KARABULUT
- Mastaura Antik Kenti Emrah KARAÇAYIR
- İftar sofrası mı, israf sofrası mı? Volkan SAYIN
- MASAL BU YA, YA DA YİĞİDE NEYLER ZULÜM Dr. Altuğ KARAKÖSE
- TARIMDA SÖZLEŞMELİ ÜRETİM Naim ÖZDAMAR
- ZAMANE Bayram İnan Özcan
- Polise kurşun sıkan kalleşler üzerine... Mehmet Ali ACAR
- Çine arkeoloji müzesi Arif Ali UYGUÇ
- İl Sağlık Müdürlüğüne alkışlar! Şinasi KULA
- CEVİZ VE KOLESTEROL İLİŞKİSİ Diyetisyen İlayda Kaya
- BEYAZ KOD YETMİYOR, BİZE KIPKIRMIZI KOD LAZIM! Büşra Şahiner - Hemşire
- CHP'NİN AĞAÇLA İMTİHANI Mevlüt GÜNAY
- Kavgalarımıza Ay-Yıldız Molası Mehmet Cihad Işık
- Aydın’a yazık etmeyin Sercan ÖRÜN
- ON YIL SONRA İLK Ünsal ÜNAL
- Yaşlılık ve sağlıklı yaşam Prof. Dr. Nefati KIYLIOĞLU
- Yeme Bozuklukları Psikiyatrist Dr. Muhammet Gökhan AKSU
- EGZERSİZİN SOLUNUM SİSTEMİ HASTALIKLARINA ETKİSİ Dr. Öğretim Üyesi Ali GÜREŞ
- Pedagog, Psikolog ve Çocuk Psikiyatristi ne iş yapar Uzm. Dr. Ahmet ŞENSES
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.