Takip Et

/>

SON DAKİKA

Deve güreşi severler Buharkent’e akın etti

18 Aralık 2023, Pazartesi 11:49
Son güncelleme: 18 Aralık 2023, Pazartesi 11:52

     


Aydın’ın Buharkent ilçesinde gerçekleştirilen Geleneksel Deve Güreşi Şenliği yoğun ilgi gördü.

FOTOĞRAFLAR İÇN TIKLAYIN

Çevre illerin yanı sıra Akdeniz ve Marmara bölgelerinden de develerin getirildiği güreşleri, çok sayıda kişi izledi.

Yörük kültürünün bir parçası olan deve güreşlerini yaşatmak maksadı ile Aydın ve çevresinde yaklaşık bir asırdan bu yana devam eden deve güreşleri bu hafta sonu Aydın’ın Buharkent ilçesinde gerçekleştirildi

Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgelerinden Buharkent ilçesine gelen 167 ünlü pehlivan develer Buharkent deve güreş arenasında kozlarını paylaştılar.

Aydın’ın Buharkent ilçesinde düzenlenen festivalde, 167 devenin katıldığı arenada gerçekleşen güreşler, 10 bin kişiyi büyülü bir atmosfer içinde ağırladı. Buharkent Belediyesi tarafından organize edilen deve güreşi etkinliği, devecilik kültürünü yaşatmayı ve yeni nesillere aktarmayı amaçlıyor.

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, sezonun en büyük deve güreşi organizasyonuna ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Deve güreşi sahamız, sadece seyir ve otopark açısından değil, aynı zamanda bölgenin en güzel güreş sahası olarak da öne çıkıyor. Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden gelen 167 pehlivan devemiz, burada izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Yoğun ilgi gösterilen deve güreş festivalimize bu yıl da katılım oldukça yüksek oldu" şeklinde konuştu. (DUYGU DİLEK)







 
Son Eklenen Haberler