Takip Et

Düzenlemeler

2024-10-25 10:18:00

"Terörle müzakere değil, mücadele edilir"

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, TBMM’de yaptığı konuşmada, “Terörle müzakere değil, mücadele edilir” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısında söz alan İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, TUSAŞ'a yapılan hain terör saldırısını lanetleyerek başladı.

“CESEDİMİZ ÇİĞNENMEDİĞİ MÜDDETÇE BÖLÜCÜBAŞI BU KÜRSÜDEN HİTAP EDEMEYECEKTİR”

Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Milletvekili Karakaş, “Yapılan terör saldırısına baktığımızda görüyoruz ki, terörle müzakere olmuyor. Çünkü terörle müzakerenin sonu bitmiyor. Terörle müzakere değil, mücadele edilir. Maalesef uzun yıllardır söylenen bir şey var, Türkiye Cumhuriyeti devletine yüz yıl ömür biçilmiş ve düğmeye basılmış. Şu an Meclis’te 6 tane grup var, İYİ Parti Grubu hariç diğer 5 tane grup koro halinde aynı şeyi söylüyor, terörle müzakere yolunu açıyor. Maalesef bu konuda biz yalnız kalmış durumdayız, bizim yalnız kalmamız kanımızın son damlasına kadar ülkenin bekası için mücadele etmekten bizi asla vazgeçiremeyecektir. Bizim burada cesedimiz çiğnenmediği müddetçe de hiçbir bölücübaşı bu kürsüden hitap edemeyecektir” diye konuştu.

“İVEDİLİKLE SOSYAL İMKÂNLARINI GENİŞLETMEMİZ GEREKİYOR”

Emniyet mensuplarının yaşadığı sorunlara da değinen Karakaş, “Emniyet teşkilatımız, gerçekten canıyla, başıyla mücadele veriyor. Günde en az on iki saat görev yapıyor bunlara mobbing uygulanırken zor şartlarda görev yapan; yoksulluk içerisinde, hayat pahalılığı içerisinde sıkıntı yaşayan teşkilatımızın, maaşlarına zam yapmalıyız ve ivedilikle sosyal imkânlarını genişletmemiz gerekiyor. Emniyet teşkilatımızda devam eden sürekli intihar girişimlerini durdurmamız ve bu düşünceyi bunların aklından artık çıkaracak hâle getirmemiz lazım. Emniyet teşkilatımız başta devletine güvenmeli; devletine güvenirse o mücadeleyi verebilir. Şimdi terörle müzakere yaparken emniyet teşkilatımızın güvenini, gücünü ve mücadelesini de kırıyoruz” ifadelerine yer verdi. (ERDAL AYDIN)