Takip Et

Düzenlemeler

2024-01-15 16:19:00

Aydın'da bazlama büyüklüğünde mantar

Aydın'da bazlama büyüklüğündeki mantarlar görenleri hayrete düşürüyor.

Aydın ve çevresinde çamlık alanlarda yetişen ve bu mevsimde köylüler için önemli bir geçim kaynağı olan çıntarın yanı sıra, bazı bölgelerde bazlama ekmek büyüklüğüne ulaşan mantarlar da dikkat çekiyor.

Özellikle kestane üretiminin yaygın olduğu Aydın'ın kuzey dağlarında, kendiliğinden yetişen ve yöre halkı tarafından 'çömlecik' ve 'dedem çadırı' isimleriyle bilinen mantar da keyifle tüketiliyor.

Sultanhisar'ın Malgaçmustafa Mahallesi'nde de kestane ormanlarının bulunduğu bölgede toplanan çömlecik mantarları, közlenerek ya da tereyağıyla kızartılarak yeniyor.

Bazlama büyüklüğündeki bu mantarlar, pazarlarda da kilosu 100 liradan satışa sunuluyor. (DUYGU DİLEK) 

2024-01-15 16:35:52

Aydın'da bazlama büyüklüğünde mantar

Aydın'da bazlama büyüklüğündeki mantarlar görenleri hayrete düşürüyor.

Aydın ve çevresinde çamlık alanlarda yetişen ve bu mevsimde köylüler için önemli bir geçim kaynağı olan çıntarın yanı sıra, bazı bölgelerde bazlama ekmek büyüklüğüne ulaşan mantarlar da dikkat çekiyor.

Özellikle kestane üretiminin yaygın olduğu Aydın'ın kuzey dağlarında, kendiliğinden yetişen ve yöre halkı tarafından 'çömlecik' ve 'dedem çadırı' isimleriyle bilinen mantar da keyifle tüketiliyor.

Sultanhisar'ın Malgaçmustafa Mahallesi'nde de kestane ormanlarının bulunduğu bölgede toplanan çömlecik mantarları, közlenerek ya da tereyağıyla kızartılarak yeniyor.

Bazlama büyüklüğündeki bu mantarlar, pazarlarda da kilosu 100 liradan satışa sunuluyor. (DUYGU DİLEK) 

2024-01-15 16:36:42

Aydın'da bazlama büyüklüğünde mantar

Aydın'da bazlama büyüklüğündeki mantarlar görenleri hayrete düşürüyor.

Aydın ve çevresinde çamlık alanlarda yetişen ve bu mevsimde köylüler için önemli bir geçim kaynağı olan çıntarın yanı sıra, bazı bölgelerde bazlama ekmek büyüklüğüne ulaşan mantarlar da dikkat çekiyor.

Özellikle kestane üretiminin yaygın olduğu Aydın'ın kuzey dağlarında, kendiliğinden yetişen ve yöre halkı tarafından 'çömlecik' ve 'dedem çadırı' isimleriyle bilinen mantar da keyifle tüketiliyor.

Sultanhisar'ın Malgaçmustafa Mahallesi'nde de kestane ormanlarının bulunduğu bölgede toplanan çömlecik mantarları, közlenerek ya da tereyağıyla kızartılarak yeniyor.

Bazlama büyüklüğündeki bu mantarlar, pazarlarda da kilosu 100 liradan satışa sunuluyor. (DUYGU DİLEK)