Takip Et

Düzenlemeler

2024-06-14 14:08:00

Aydın Vali Yardımcısı’ndan acı itiraf

Aydın Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, katıldığı AY-SİAD Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Ben bu bölgede daha önce Denizli'de 5 yıl görev yapmış birisiyim. Ben orada çalışırken işin doğrusu Aydın ile ilgili aldığımız veriler, Denizli'ye göre daha iyiydi ve daha öndeydi. Ancak, şuan ki verilere baktığımızda Denizli'nin çok fazla mesafe aldığını görüyoruz” dedi.

Aydın Yönetici Sanayici ve iş Adamları Derneği (AY-SİAD) 5. Olağan Genel Kuruluna katılan protokol üyeleri arasında, Aydın Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin de yer aldı. Vali Yardımcısı Ertekin’in yaptığı konuşma, programa katılan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken başta olmak üzere salonda bulunan tüm Aydınlı katılımcılar adına bir ders niteliğindeydi.

"AYDIN'IN ÜRETİM VE İHRACAT POTANSİYELİ DAHA FAZLA OLMALI"

Aydın Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, yaptığı konuşmada Aydın'ın üretim ve ihracat potansiyelinin daha yüksek seviyelere çıkarılması gerektiğini vurguladı. Aydın Ticaret Odası, Sanayi Odası ve AYSİAD gibi derneklerin, şehrin ekonomik gelişimine katkıda bulunacak çalışmalar yapmasının önemine değinen Ertekin, Aydın'ın mevcut kalkınma seviyesinin yetersiz olduğunu ve daha ileri seviyelere ulaşması gerektiğini ifade etti.

“SİVİL İNİSİYATİF VE HALKIN KATILIMI ÖNEMLİ”

Ertekin, konuşmasında Aydın'da oluşan sivil inisiyatifin ve halkın kendi konularına sahip çıkmasının önemine dikkat çekti. Avrupa Birliği süreçleri açısından da önemli olan bu katılımın, Aydın'ın daha da gelişmesini sağlayacağını belirtti. Aydın'ın üretim odaklı olması gerektiğini vurgulayan Ertekin, "Daha çok üretip daha çok ihracata yönelmeliyiz ve yurt dışına daha çok açılmalıyız" dedi.

YURT DIŞI İŞ BİRLİKLERİNİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Ertekin, AYSİAD Başkanı Fırat Barışık'ın Azerbaycan gezisi ve orada yapılan iş görüşmelerinin önemine değindi. İş insanlarının yurt dışını görmesi, yeni kişiler tanıması ve satışlar yapmasının Aydın'ın ihracat potansiyelini artıracağını belirtti. "Aydın'ın şu anki ihracatı yeterli değil, bu daha fazla olmalı" diyerek, şehrin kalkınma seviyesinin daha ileriye taşınması gerektiğini ifade etti.

DENİZLİ İLE KARŞILAŞTIRMA

2006 ile 2012 yılları arasında Denizli'de 5 yıl boyunca Vali Yardımcılığı görevinde bulunduğunu belirten Ertekin, Denizli'nin Aydın'a göre daha fazla mesafe aldığını ve bu gelişmenin birlik ve beraberlik ile sağlandığını söyledi. Aydın'ın da benzer bir iş birliği ve işgüdümü sağlaması gerektiğini belirterek, "Merkezi yönetim anlamında valiliğin yapabilecekleri var, yerel yönetim anlamında ise Büyükşehir Belediyesi'nin ve ilçe belediyelerinin yapması gerekenler var. Kurumlarımızın da yapması gerekenler var" dedi.

Ertekin, Aydın'ın turizm, tarım, hayvancılık ve madencilik gibi birçok alanda daha fazla potansiyele sahip olduğunu ve ekonomik anlamda daha geniş bir Aydın görmek istediğini ifade etti. "Birlik ve beraberlik içerisinde bir Aydın görmek isterim. İnşallah daha güzel yerlerde oluruz diye ümit ediyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı. (ERDAL AYDIN)