Takip Et

Düzenlemeler

2024-07-06 10:43:00

Aydın’da yangınların faturası ağır oldu

Aydın l genelinde son 5 günde 5 yangın meydana gelirken, yangınlar binlerce dekar orman, zeytinlik ve yerleşim alanları içerisinde de samanlık yanarken, 14 büyükbaş hayvan telef oldu.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından 01-05 Temmuz 2024 tarihleri arasında bölgede meydana gelen beş yangın olayıyla ilgili detaylı bir araştırma yapıldı. Bu süre zarfında çeşitli yerlerde saman balyaları, kuru otlar ve ormanlık alanlar yanarken, ev ve hayvan kayıpları da yaşandı.

Bozdoğan’ın Alamut Mahallesi’nde 01 Temmuz günü meydana gelen yangında 13 ton saman balyası yandı. 03 Temmuz’da Karacasu ilçesi Güzelbeyli Mahallesi Küçükdere mevkiinde kuru ot yangını çıkmıştı. Aynı gün Bozdoğan ilçesi Asma Mahallesi’nde orman yangını ve Kuyucak’ın Yamalak Mahallesi’nde 7 ton saman balyası yandı. Dün, (06 Temmuz 2024) Köşk ilçesi Cumayanı Mahallesi’nde 2 dekar alan ve bir ev yandı, 14 küçükbaş hayvan telef oldu.

İlçe Jandarma Komutanlıkları tarafından yapılan detaylı araştırma sonucu yangınların, kuru ot yakma, makinelerden çıkan kıvılcımlar, bilinçsizlik ve dikkatsizlik sonucu çıktığı tespit edildi. Yangınlara neden olanlar arasında bir zihinsel engelli şahıs, iki çocuk, iki mal sahibi ve bir çalışan olmak üzere toplam altı kişi bulunuyor.

Jandarma yetkilileri, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla vatandaşları bilgilendirmeye devam edeceklerini belirtti. Özellikle yaz aylarında artan yangın riskine karşı dikkatli olunması ve gerekli önlemlerin alınması gerektiği vurgulandı.

Yangınların çoğunun insan kaynaklı olması, dikkat ve bilinçli davranmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Jandarma, bu tür olayların önlenmesi için herkesin duyarlı olmasını ve yangın tehlikesine karşı gerekli tedbirleri almasını istiyor. (ERDAL AYDIN)