Takip Et

Aydınlı siyasetçi ve iş insanı Sayın o çalıştayda yer aldı

Ankara’da düzenlenen Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Kapasite Geliştirme ve Eğitim Çalıştayına, AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Birlik Üyesi iş insanı Taner Sayın da katıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Ankara Kızılcahamam’da düzenlenen UID Kapasite Geliştirme ve Eğitim Çalıştayı’nda, dünyanın 25 ülkesinden Türkiye’ye gelen vatandaşlar ile kardeş topluluklar bir araya geldi. 3 gün boyunca süren çalıştayda, AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve yurtdışında faaliyetleri de bulunan iş insanı Taner Sayın’da yer aldı.

“CUMHURBAŞKANIMIZ İLE GÖRÜŞEBİLME FIRSATIMIZ OLDU”

Bakan ve çeşitli üst düzey bürokratların katılımı ile gerçekleşen çalıştay üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda düzenlenen yemekte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Çalıştay hakkında değerlendirmelerde bulunan Taner Sayın, “Sayın Cumhurbaşkanımıza ‘Yurt dışında yasayan her bir kardeşimiz Türk milletinin temsilcisidir’ ifadesi ve kıymetli vakitlerini bizlere ayırdığı için şükranlarımı sunuyorum. AK Parti Dış İlişkiler başkanlığımızın düzenlediği ve Cumhurbaşkanımızın bizleri Külliyedeki kabullerine katılabilme imkanımız oldu. Yurt dışında yaşayan Türk toplumunun temennileri ile alakalı Cumhurbaşkanımız ile görüşebilme fırsatımız oldu. Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti Dış ilişkiler Başkanlığına bu anlamlı program için teşekkürlerimizi ifade ediyorum. Kuruluşundan itibaren içinde bulunduğu Uluslararası Demokratlar Birliği’nin (UID) her geçen gün daha da büyümesini çok değerli buluyor, dolayısıyla Uluslararası Demokratlar Birliği UID'e emek verenlere şükranlarımı sunuyorum. Yurt dışındaki Türklerin ilk hikayesinin 1961'de Türkiye-Almanya İşgücü Antlaşması ile başladığı ve bugün gelinen noktada ise içine kapanan, kendisini koruma içgüdüsüyle hareket eden bir toplumdan çıkmış ve dışa açılan, hatta kendi yaşadığı ülkede istihdam sağlayan bir toplum durumuna gelmelerini çok önemli ve başarılı bulduğumu net olarak söyleyebilirim. Yurt dışında yaşayan Türk toplumuna özellikle Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki AK Parti hükümetleri zamanında daha fazla değer verildiği, yurtdışındaki yaşayan Türk kardeşlerimizin sorunlarına çözüm üretebilme noktasında çalışmaların sağlandığı yapılan hizmetlerle açıkça ortadadır” ifadelerine yer verdi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.