Takip Et

“Aydın’ın ekmeğine kan doğranıyor”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken Aydın’ın Efeler ilçesinde bir iş yerinin açılışına katıldı. Açılan iş yerinin Aydın’a hayırlı olmasını dileyen Ülken, açılışın ardından şehir tanıtım günleri ile alakalı da açıklamalarda bulundu.

Aydın’da son zamanlarda sıkça yapılan şehir tanıtım günlerinin Aydın’daki tacir esnafı kötü etkilediğini söyleyen Ülken “Aydın’ın ekmeğine kan doğranıyor” ifadesini kullandı.

Ülken, şehir tanıtım günlerinin esnafın işlerini olumsuz etkilediğini söyleyerek, “Biz Aydın Ticaret Odası olarak Aydın ticaretinin içinde olan üyelerimizin hak ve menfaatlerini savunmakla mükellefiz. Bizim asli vazifemiz bu. Tanıtım adı altında yapılan etkinliklerin üç ayrı değerlendirecek konu başlığı var. Bunlardan birisi her şeyden önce yerel esnafın yerel tacirin kira ödediği, vergi ödediği, aidat ödediği, elektrik ödediği, su ödediği işçilik ödediği aklınıza gelen bir çok masrafla beraber bu kadar sıkıntının içerisinde ayakta kalmaya çalıştığı bir dönemde panayır adı altında hatta adına panayır bile demeden panayır günleri adı altında ama eski tip panayır pazaryeri gibi namüsait ortamlarda dışarıdan bir çok denetimden de ayrı kalmış denetime tabi olmamış sağlıksız bir çok ürünün satıldığı ortam var. Aydın ticaretinin baltalandığı bir dönemi görüyoruz. Son dönemde sayıları çok fazla arttı dönemsel olarak x şehrin tanıtım günleri adı altında x şehrin gastronomisi adı altında peynirden tereyağına terlikten tekstile varıncaya kadar orada denetimsiz vergiden ve sağlıktan muaf bir alan oluşuyor. Hal böyle olunca bizim üyelerimiz ve Aydın’daki tacir ve esnaf iş kaybına sebep olurken Aydın halkı da orada sağlıksız ürünlere maruz bırakılıyor. Bunların denetimlerinin yapılması değil sadece mesele, ama aynı zamanda biz bu kadar üyenin bu kadar sıkıntı yaşadığı bir dönemde bir de baltalandığı tabiri caizse ekmeğine kan doğrandığı bir ortamda sesimizi yükseltmek zorundayız” dedi.

“VALİMİZ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ BİZİ HAKLI BULDU”

Konuyu gerekli mercilere taşıdıklarını belirten Ülken, “Bu konuya hemen ivedilikle müdahale ettik. Gerekli görüşmelerimizi de yaptık. Dün itibarıyla Sayın valimiz ve Sayın Büyükşehir Belediye başkanımız haklı olduğumuzu özellikle bu konuda gerekli önlemleri alacaklarını ve Ayter alanının yetkisi valiliğimizde olmasından dolayı sayın valimiz bundan sonraki süreçlerde verilmeyeceğini ifade etti. Sayın Büyükşehir belediye başkanımız da yılda en fazla bir veya iki kere o da sadece gastronomi anlatan gastronomi içinde olduğu maksimum 1-2 tane yapılacağını ifade etti. Bu duyarlılıklarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum bu hadise şunu da aslında beraberinde getiriyor Aydın’a çok ciddi bir mesaj veriliyor. Belki tek başına bir mesele ama bu meselenin çözüm şekline bakılırsa Aydın’daki kamu kurum kuruluşlarıyla devlet erkeği ile devlet yönetiminde iş dünyası yöneticileri ile bu diyalog kültürünü nasıl olumlu sonuçlar doğurabileceğini de gösteren bir örnek olmuş oldu. Bu açıdan da çok kıymetli. O noktada söylediğim gibi bundan sonra bunları yaşamayacağız. Valiliğimiz artık vermeyeceğine Büyükşehir belediyemiz de maksimum senede 1-2 kere içeriğinin sınırlarının çizilerek olacağını ifade ettiler. Sayın valimiz ve Büyükşehir belediye başkanımıza hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.