Takip Et
  • 3 Mayıs 2024, Cuma 10:43

Aydın’da üniversite öğrencileri Gazze nöbeti başlattı

İsrail'e tepkiler hem Türkiye'de hem dünyanın birçok ülkesinde devam ediyor. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğrencileri, Merkez Kampüs’te İsrail’in Gazze’de yapmış olduğu zulme dikkat çekmek amacıyla “Filistin İçin Buluşuyoruz, Gazze Nöbeti” adlı programı düzenledi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Genç Memur-Sen ve FÖDERN Aydın gibi sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde, ADÜ ÜNİAK Topluluğu, Genç Düşünce Topluluğu, İslam Araştırmaları Topluluğu, İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu, ADÜ Genç Kızılay Topluluğu, Genç Kadem Topluluğu, Genç Akademi Topluluğu ve Uluslararası Öğrenci Topluluğunun paydaşlığında düzenlenen programda öğrenciler, “İsrail’in Gazze’de Yaptığı Zulme Dur Demek İçin” yürüyüş ve oturma eylemi yaptı.

Mühendislik Fakültesi önünde toplanan öğrenciler, ellerinde pankart ve bayraklarla Merkez Yemekhanenin önüne kadar sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı. Grup adına üniversite öğrencisi Esra Abdurrahmanoğlu basın açıklaması gerçekleştirdi. Abdurrahmanoğlu açıklamasında, “Gazze'de yaşanan katliama karşı boykot çağrılarımıza ve yardım faaliyetlerimize devam edeceğiz. Gazze halkının çığlığına ses veren herkesin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Basın açıklamasında 35 bin kişinin İsrail barbarlığında katledildiğine dikkat çekilerek, "1948'den bugüne kadar milyonlarca masum ve mazlum Filistinliyi göç, kıtlık ve ölümle sınayan İsrail yayılmacılığı, 7 Ekim 2023 itibariyle tarihin akışı içerisinde insanlığın utanç tablosu olarak değerlendirileceği bir soykırım halini almıştır. 209 gündür çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli ayırt etmeksizin 35 bin kişinin İsrail barbarlığı tarafından katledildiği binlerce kişinin evinden, yurdundan göçe sürüklendiği, kundaktaki bebeklerin bombardımanlar sonucunda enkaz altında can verdiği bir soykırım yaşanmaktadır" denildi.

REKTÖRDEN, FİLİSTİN İÇİN EYLEM YAPAN ÖĞRENCİLERE DESTEK

Merkez Kampüs’te oturma eylemi yapan öğrenciler ile bir araya gelen ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Filistin için dayanışma gösterisi düzenleyen öğrencilere destek vererek İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı.

Rektör Bülent Kent, “Son günlerde yaşananlar, dünya düzeninin sahte ve çifte standartlarla dolu olduğunu açıkça gösterdi. Amerikan devletinin, özgürlüğü kutsal bir değer olarak tanımlamasına rağmen üniversitelerdeki eylemlere tepkisi bunun en açık örneği oldu. Gazze'deki direniş, insanlığın uyanışı için bir umut kaynağı olabilir; çünkü dünya sahte söylemlerin hâkim olduğu bir yer iken gerçek bir direnişle karşı karşıyayız” dedi.

Öğrenciler ile bir araya gelerek sohbet eden Rektör Kent’e, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem, Prof. Dr. Nuh Kılıç ve Prof. Dr. Erkan Salan, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Kemal Ramazan Haykıran ve ADÜ akademik personeli ve idari personeli eşlik etti. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.