Takip Et
  • 3 Mayıs 2024, Cuma 14:24

Aydın’da denizde can pazarı: 1 ölü

Aydın’ın Didim İlçesi açıklarında can Salı içerisinde bulunan 9 kişiden 6’sı kurtarıldı. 1 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldı.

Didim açıklarında can salı içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisini alan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri bölgeye sevk edildi.

İvedi şekilde Sahil Güvenlik Botu (KB-4) ile bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik unsurlarınca can salı içerisinde bulunan 6 düzensiz göçmenin kurtarıldığı ifade edildi. Kurtarılan düzensiz göçmenler, Yunan unsurları tarafından birkaç saat önce geri itilmek maksadıyla can salına bindirildikleri esnada 3 düzensiz göçmenin denize düştüğü, denize düşen göçmenlerden 2’sinin Yunan Sahil Güvenlik Botuna alındığı bilgisini verdi. Düzensiz göçmenler, kendileri ile birlikte olan ve en son can yelekli olarak deniz yüzeyinde gördükleri bir kişinin akıbetini bilmedikleri kaydetti. Bunun üzerine olay mahalline 1 Sahil Güvenlik Uçağı (TCSG-552), 1 Sahil Güvenlik İnsansız Hava Aracı ve ilave olarak 1 Sahil Güvenlik Botu (TCSG-21) daha sevk edildi.

Kayıp olduğu değerlendirilen 1 düzensiz göçmenin bulunması maksadıyla bölgede başlatılan arama kurtarma faaliyetleri neticesinde bahse konu düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldığı ifade edildi. Cansız bedenine ulaşılan düzensiz göçmenin hastane morguna kaldırıldığı belirtildi. (ERDAL AYDIN) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.