Takip Et

Söke’de “Kariyer Günleri” etkinliği düzenlendi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Söke İşletme Fakültesi, Söke Ticaret Odası ve mesleki liseler iş birliği ile “Kariyer Günleri” etkinliği düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcısı ve Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal İyem, Söke Kaymakamı Ali Akça, Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan, Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Sakalar, il ve ilçe kurum müdürleri, Teknoloji Lisesi Kurucusu Suat Erez, ADÜ Teknokent Müdür Yardımcısı Fatih Ulutaş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Geleceğin liderleri olan gençlerle iş dünyasının önemli isimlerini bir araya getirmeyi amaçlayan “Kariyer Günleri” etkinliğinde konuşma yapan Dekan Prof. Dr. Cemal İyem, sektör ihtiyaçlarını karşılamanın, istihdamı sağlamanın, piyasa şartlarına uygun eğitim vermenin ve gerekli donanıma sahip mezunlar yetiştirmenin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını belirterek bu buluşmanın sektörün gelişmesi ve öğrencilerimizin istihdamı açısından önem arz ettiğini söyledi.

Söke Kampüs bahçesinde kurulan stantlarda sektör temsilcileri ile bir araya gelen öğrencilere, sektör ile ilgili bilgiler verildi.

Programın devamında stantları gezerek bilgi alan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Üniversite ve sektör iş birliğinin önemini vurgulayarak, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş dünyasına hazır olmalarını sağlamak için iş birliklerinin devam edeceğini belirtti. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.