Takip Et

SON DAKİKA

Bütçe krizi

19 Kasım 2013, Salı 17:48

     


MHP Aydın Başkanı Fevzi Köse, Aydın Belediyesi’nin 2014 yılı bütçesi için, “Mahkemeye başvuracağız” derken Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, “İsteyen yargı yoluna gidebilir” dedi.

 

Aydın Belediyesi’nin 2014 yılı bütçesi, Belediye Meclisi’nin hafta sonu gerçekleştirdiği oturumunda, 16 çekimser oya karşılık 9 evetle kabul edildi. MHP ve AK Parti Grubu çekimser oy kullanırken bütçe, 189 milyon 545 bin 212 lira olarak onaylandı.

“MİLYONLUK HATALAR ÇIKTI”

Aydın Belediyesi’nin 2014 yılı bütçesinin usule aykırı bir şekilde kabul edildiğini iddia eden MHP İl Başkanı Fevzi Köse, bütçenin iptali için mahkemeye başvuracaklarını bildirdi. Köse, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun oturumu hukuka aykırı bir şekilde yönettiğini öne sürerek, “Toplantıya katılan 25 Meclis üyesinden 13’ünün oyu ile kabul edilmesi gereken bütçenin 9 oyla kabul edilmesi yanlıştır. Perşembe günü kabul edilen müdürlük bütçeleri Cumartesi günü tekrardan oylanarak kabul edilmiş gibi gösterdi. Oturumda bu ve benzeri hukuksuzluklar çok fazla oldu. Müdürlük bütçelerinde rakamsal hatalar tespit edildi. 9 müdürlük bütçesindeki hatalar düzeltilmesine rağmen başka hatalar da vardı. Ciddi şekilde bütçe hazırlanmadı. Kuruş hatası denildi, milyonluk hatalar çıktı. Bütçenin iptali için hafta içinde mahkemeye başvuracağız” dedi.

İddialara yanıt veren Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, “Hiçbir usul hatası yok, yargıya gitmek isteyenler gidebilir” ifadelerini kullandı. (EMRAH DİNÇER/HEDEF AJANS)







 
Son Eklenen Haberler