Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’a 4 milyon TL girecek

13 Şubat 2014, Perşembe 14:54

     


Türk Diş Hekimleri Birliği, 20. Uluslararası Ağız ve Diş Sağlığı Kongresi’ni Kuşadası’nda gerçekleştirecek. Aydın Diş Hekimleri Odası’nın organize ettiği kongre ile ilimize yaklaşık 4 milyon TL nakit para girecek.

29, 30 ve 31 Mayıs’ta Kuşadası Kongre Merkezi’nde “Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Ağız ve Diş Sağlığı” ana topiği ile gerçekleştirilecek kongreyle, ağız ve diş sağlığı bozukluklarının diğer hastalıklara etkileri hakkında bilinç oluşturulması hedefleniyor. Türk diş hekimlerinin yanı sıra dünyanın bir çok yerinden de diş hekiminin katılacağı kongrede diş hekimleri son teknolojiler ve tedavi yöntemleriyle tanışacak. Turizm sezonunun başlangıcına rastlayacak olan kongre ile Kuşadası’nda büyük bir hareketlilik yaşanacak.

YEREL YÖNETİMLERDEN

DESTEK BEKLENİYOR

Böyle bir organizasyonu Aydın’a kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Aydın Diş Hekimleri Odası Başkanı Oktay İşbilir, kongrenin Aydın’a yaklaşık 4 milyon TL’lik katkı sağlayacağını söyledi. Yerel yönetimlerden de destek beklediklerini belirten İşbilir, “Bilimsel katkılarının yanı sıra kongrenin sosyal, kültürel ve ekonomik katkıları da olacak. Aydın Valiliğimiz başta olmak üzere ilgili tüm yerel yönetimlerin desteklerini bekliyoruz. Organizasyonumuzun Aydın’da örnek olmasını ve beraberinde benzer bir çok faaliyeti ilimize çekmesini istiyoruz” dedi.

HER YIL YAPILIYOR

Ağız ve Diş Sağlığı Kongresi hakkında bilgi veren İşbilir, “Türk Diş Hekimleri Birliği her yıl kongre düzenliyor. Bu kongreler tekli yıllarda İstanbul’da, çiftli yıllarda Anadolu’nun her hangi bir oda bölgesinde yapılıyor. Bu işi organize edebilecek yerler tercih ediliyor. Kuşadası Kongre Merkezi’nin tamamlanması ile 20. Diş Hekimleri Kongresine talip olduk, birlik yönetimimiz teveccüh gösterdi. Yaklaşık 2 bin 500 diş hekiminin katılımını bekliyoruz” diye konuştu.

25 UYGULAMALI KURS

Kongrenin çok büyük bir organizasyon olduğnuun altını çizen İşbilir, fuar, sosyal, kültürel ve bilimsel programları içinde barındırdığını belirtti. Diş hekimlerine son teknolojileri, son gelişen tedavi yöntemlerini anlatmak için çok kapsamlı bilimsel bir program hazırlandığını belirten İşbilir, “Sadece seminer değil, 25 civarında uygulamalı kurs da var” dedi.

BÜYÜK FİRMALAR SPONSOR OLDU

Kongreye ağız ve diş sağlığı alanında faaliyet gösteren çok büyük firmaların destek verdiğini belirten İşbilir, “Sensodyne, İpana, Colgate, Signal, Listerine gibi sektörden firmalar ana sponsor olarak bizleri desteklediler. Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) de sponsorumuz oldu. Kongre Merkezinin 4 bin 500 metrekarelik fuar alanında açılacak fuar için 50 civarında sektörden firmaya stant satışları yapıldı. Gala Gecemiz ve konserimiz olacak. Organizasyonu oldukça yoğun, çok meşgul eden aynı zamanda onurlandıran bir uğraş. Amacımız Aydın bölgesine yaklaşık 1 hafta süre içerisinde 3,5 -4 milyon TL’lik gelirin girmesini sağlamak” diye konuştu.

“BİR ÇOK HASTALIĞIN

BAŞLANGIÇ NEDENİ”

Kongre başvurularının www.tdbkongreleri.com adlı web sayfasından online kabul edildiğini söyleyen İşbilir, kongrenin ana topiğinin Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Ağız ve Diş Sağlığı olduğunu söyledi. Ağız ve Diş Sağlının önemine dikkat çeken İşbilir, “2001 yılında Dünya Diş Hekimleri Birliği (FDİ), Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile birlikte bir araştırma başlattı. Bu araştırma sonucunda ağız ve diş sağlığındaki bozuklukların bir çok hastalığın başlangıcına sebep olduğunu ortaya koydular. Türk Diş Hekimleri Birliği olarak bu farkındalığı diş hekimlerine yayıp, toplumun tüm kesimlerinin bunun farkına varmalarını sağlamak istiyoruz” dedi.

“DİYABETİ TETİKLİYOR”

Diyabet hastalığı olan bir kişinin ağız ve diş sağlığının diyabet nedeniyle bozulduğunu belirten İşbilir, “Ağız ve diş sağlığı bozukluğu da diyabeti tetikliyor. Sonuçta hasta geri dönülmez durumlara gelebiliyor. Aynı şekilde kalp damar hastalıklarında da bu durum geçerli bu nedenle bu farkındalığın toplumun tüm kesimlerine yayılmasında fayda var” diye konuştu.

İşbilir, kongre çerçevesinde Kuşadası’nda bir ilkokulun öğrencilerine diş sağlığı eğitimi verileceğini de sözlerine ekledi. (EMİN AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler