Takip Et
  • 13 Mayıs 2024, Pazartesi 14:18

Özel bireyler için ‘Yaza Merhaba’ şenliği

Aydın’ın İncirliova İlçesi’nde hizmet veren Özel Ay-Su Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında ‘Yaza merhaba’ etkinliği düzenlendi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

İncirliova Yazıdere Mahallesi’nde hizmet veren Ay-Su Bakım Merkezi anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında ‘Yaza Merhaba’ partisi organize edildi.

Çeşitli ikramlar, canlı müzik, hal oyunları gösterisini yapıldığı etkinlikte, engelli birey Yeliz Kanankara okuduğu birbirinden güzel şiirlerle izleyicileri duygulandırdı. Yeliz Kanankara’nın okuduğu şiirin ardından etkinliğe katılan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, “Buradaki insanlarla abi kardeş olduk, sağ olsunlar çok değerli kardeşlerimiz, abilerimiz, amcalarımız var. İncirliova‘da böyle bir hizmet verilmesi hepimizin için çok güzel oldu. İnşallah bundan sonra daha güzel bir şekilde hizmet verilecek. Ben gece gündüz emrinizdeyim. Hepinizin bütün engellilerin, buradaki bütün dostlarımın yanındayım. Rabbim sizlere sağlık versin huzur versin mutluluk versin, haftanız hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

“ŞİMDİDEN 35 TANE PERSONEL ÇALIŞIYOR”

Etkinlik ve bakım merkezi hakkında bilgi veren, Ay-Su Bakım Merkezi kurucuların, aynı zamanda Sorumlu Müdür olarak görev yapan ve Türkiye Özel Engelli Bakım Merkezi Derneği Genel Başkanı Evren Aslan, “Merkezimiz 4 buçuk aydır açık, Aralık 2023 tarihinde hizmete girdi. 75 kapasiteli hizmet veriyoruz şuanda. Proje tamamlandığında 225 yatak kapasitesi ile bölgenin en büyük kuruluşlarından birisi olacak. Engelliler Haftası’nda engelli farkındalığını arttırmak, onların yaşam standartlarını yukarıya çıkmak için bütün toplumun görevi var. Bunu yaparken kurumda kalan engellerin nefes almasını sağlayacak faaliyetler yapıyoruz. Bu vesileyle bugün yaza merhaba şenliği yapıyoruz. Katılım gösteren herkes onların hayatına dokunmuş oluyor, o da çok kıymetli faaliyete dönüyor bizim için. Merkezimiz şuan bedensel engellilere hizmet veriyor. Şuan merkezimizde 66 engellimiz mevcut. Ortopedik kısım açık sadece ama proje ilerlediği zaman ruhsal ve zihinsel engellere de hizmet verecek aynı zamanda yine kampüsün içinde yaşlı bakım olacak. Tahmini 2027 yılı itibari proje tamamlanmış olur. Hem bölge için de büyük bir istihdam kaynağı olacak. Şimdiden 35 tane personel çalışıyor. Proje tamamlandığında yüzün üstünde istihdam yaratacak bir merkez olacak. Merkezimiz de kalanlar Aydın ağırlıklı ama diğer illerde, özellikle yakın illerde İzmir gibi ortopedik yatak sayısının olmadığı illerden de gelen var ama yüzde 80 üzeri Aydınlılara hizmet veriyoruz” dedi.

Ay-Su Bakım Merkezi’nin hazırlamış olduğu etkinliğe İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Mehmet Yüzbaşıoğlu ile İlçe Kadın Kolları Başkanı İlkay Karabulut, Yazıdere Muhtarı Davut Noyan ile merkezde kalan engelli bireyler ve yakınları katıldı. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.