Takip Et
  • 22 Eylül 2014, Pazartesi 21:00

"Son nefesime kadar kasetçiyim"

Aydın’ın Efeler İlçesinde 28 yıldır kasetçilik yapan Mehmet Topçu, "Bu mesleği ömrüm yettiğince yapmaya çalışacağım. Son nefesime kadar kasetçiyim" dedi.

Efeler Güzelhisar Mahallesi Yedieylül Caddesi'ndeki küçük ama nostaljik kokan dükkanını 28 yıldır aynı heyecanla açtığını söyleyen 64 yaşındaki Baba lakaplı Mehmet Topçu, “Yaşadığım sürece bu mesleği yapmaya devam edeceğim. Ben işime aşığım. Bu işin çok kazandıran bir iş olmadığını biliyorum. Hiçbir zaman para hırsım olmadı. Bu işten emekli oldum. Hayatımın en güzel ve zevkli yıllarımı bu işle geçirdim. Ne çalışmaktan vazgeçerim ne de kasetçilikten” dedi.

“KASETLERİN YERİNİ CD'LER ALDI”

Hoşses Müzik Market adı altında yıllardır Aydınlıları kasetlerle buluşturduğunu söyleyen Topçu, “Kasetler, teknolojiye yenik düştü. Müzik kasetlerinin yerini artık CD'ler, CD'lerin yerini flash bellekler aldı. Artık, kaset soran neredeyse kalmadı. Hal böyle olunca kaset üreten fabrikalarda kalmadı satan da. Bende ölürsem kasetçilik, tarihe gömülecek” ifadelerini kullandı.

KASET ARŞİVİ YAPTI

Yeni neslin değişen Dünyayla birlikte müzik zevklerinin de değiştiğine dikkati çeken topçu, “Günümüzde eski kasetçalarların tarih olduğu gibi bir zamanların vazgeçilmez sanatçıları da unutuldu. Çok zengin bir arşiv oluşturdum. 28 yıllık arşivim de Türk Sanat Müziğinden, eski klasiklere Dünya'nın tüm müziklerini arşivimde topladım. Türkiye’deki 100’ün üzerindeki sanatçının albümlerini arşivime aldım. Kulaklarının pasını sildirmek isteyenleri müzik marketime bekliyorum” diye konuştu. (HAKAN AKIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.