Takip Et

SON DAKİKA

Yeni Otogar hizmete girdi

17 Şubat 2014, Pazartesi 16:24

     


Aydın’ın yeni Şehirler Arası Otobüs Terminali hizmete girdi. Yıllardır şehir merkezindeki otogara giriş, çıkış yapan otobüsler artık yeni otogarı kullanıyor. Yeni otogarın resmi açılışının 1 Mart’ta yapılacağı belirtildi.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın’da yıllardır hizmet veren, şehrin içinde kalan ve yetersiz olan otogar, Aydın-Muğla Karayolu üzerindeki yeni yerine taşınarak, hizmete başladı. Aydın Belediyesi tarafından yaptırılan Aydın Şehirler Arası Otobüs Terminali resmi açılışının 1 Mart’ta yapılacağı belirtildi.

Yeni otogarın ilk yolcularının, 20 dönüm arazi üzerinde 28 bin metrekare kapalı alana sahip otogardan memnun oldukları gözlendi. Eski otogarda yer alan yazıhanelerin çoğu da, yeni otogara taşınarak hizmet vermeye başladı.

TAKSİLER DE YENİ GARAJDA

36 adet bekleme peronu, 6 adet transit geçiş peronu, 21 yazıhane, 14 alışveriş merkezi, 17 büfe, 4 tuvalet, 154 araçlık minibüs garajı, 65 araçlık otopark, 1 düğün salonu ve 1 çok amaçlı salonun bulunduğu otogarda diğer işletmelerin de önümüzdeki günlerde faaliyete geçeceği bildirildi. Eski otogarda bulunan ticari taksiler yeni otogarda hizmet vermeye başladı.

Otogarın, yeni yerinde hizmete girmesinin ardından Köşk, Koçarlı, Yenipazar ile Çine ilçelerinin ve çok sayıdaki beldesinin yanı sıra onlarca köyün Aydın ile bağlantısını sağlayan minibüslerin kullandığı Zafer Meydanı'ndaki minibüs garajının da önümüzdeki günlerde yeni otogardaki yerine taşınması bekleniyor. (HAKAN AKIN)

Aydın’a yakışmış







 
Son Eklenen Haberler