Takip Et

Özsüt 14 yıldır Aydın’da damakları tatlandırıyor

1938 yılında İzmir’in Kemeraltı’nda hizmete başlayan “Özsüt Muhallebicisi” şimdilerde dünyanın dört bir yanına ulaşıyor. Aydın’da yaklaşık 14 yıldır Özsüt firmasıyla hizmet veren 31 yaşındaki Ali Sığırcı Özsüt firmasının başarı hikayesini anlattı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Sığırcı,“ilk Özsüt mağazası, 1938 yılında, İzmir Kemeraltı’nda açıldı. İlk olarak yalnızca yoğurt ve kaymak satılırken buna geleneksel saray tarifleri ile yapılan sütlü tatlılar eklendi. Serüvenine geleneksel tatlılar üreterek devam eden Özsüt Muhallebicisi, özellikle 70-80’li yıllarda ününü giderek artırdı ve İzmir’in sembol tatlıcılarından biri hâline geldi. 1980 yılına gelindiğinde, Özsüt markası, kurucu Sefer Usta’nın liderliğinde ve maharetli Özsüt ustalarının da desteği ve ortaklıkları ile büyümeye ve ününü artırmayı başarıyla sürdürdü. Büyümeye ve ün kazanmaya başlayan Özsüt’ün ilk şubesi, 1991 yılına gelindiğinde, sembolü hâline geldiği İzmir şehrinin kalbi Alsancak’ta açıldı ve büyük ilgi görmeye başladı. 1996 yılından itibaren franchising sistemine geçildi ve şube sayısı hızla arttı. Aynı yıl içerisinde Özsüt, toplam 6 şube ile müşterilerini ağırlamaya devam etti. 2002 yılına gelindiğinde Özsüt’ün şube sayısı 50’ye çıkmıştı. Büyümeye ve şubeleşmeye hızla devam eden Özsüt, tüm ülkeyi enfes lezzetlerle donatmayı sürdürdü! 2014 yılında özel bir sermaye kuruluşundan yatırım alan Özsüt, başarılı çalışmalarına devam etti ve gerçekleştirdiği yatırımlarla büyüme hızına ivme kazandırdı. Özsüt’ün efsanevi yöneticisi İbrahim Urlulu, Özsüt’ü daha da ileri taşımak ve büyümesini hızlandırmak hedefiyle markanın hisselerinin tamamını geri alarak, Özsüt Yönetim Kurulu Başkanlığını yeniden üstlendi. Misafirlerinin rahatça vakit geçirdiği, farklı tatları deneyebildiği, zengin menüsü ile çeşitlilik sunan ve günün her saatine hitap eden Özsüt hızla büyümeye devam ediyor. Türkiye’deki mağaza sayısı her geçen yıl hızla artarken yurt dışında büyüme hedefleri de başarıyla devam ediyor. Kuzey Amerika, Avrupa ve Orta Doğu ülkelerine gerçekleştirilecek yatırımlar ile Özsüt, küresel ölçekte bir marka olma yolunda ilerlemeye devam ediyor” dedi.

“BU SEKTÖRÜ KUCAKLAMALARI GEREKİYOR”

Genç girişimcilere tavsiyelerde bulunan Ali Sığırcı, “Bazı dönemlerde bu sektörden uzaklaşmak istiyorlar. Ama tam tersi bizim sektör insanların kaynaştığı yeni insanları tanıdığımız ve çocukları küçüklüğünden itibaren olgun yaşlara kadar hizmet verdiğimiz bir sektör. Ayrıca gıda sektörü her zaman insanlar için alternatiftir. Pandemi ve ekonomik krizler gördük. Fakat gıda hiçbir zaman bitmiyor. Gençlerin bu sektörden uzaklaşmak yerine bu sektörü kucaklaması gerekiyor. Çünkü burası sadece insanların gelip çay kahve içtiği tatlı yediği bir yer değil. Aynı zamanda sosyalleşebildikleri alanlar. İnsanlar sizin bir ürününüzü beğendiğinde inanılmaz mutlu oluyorsunuz bu mutluluğun keyfi çok güzel oluyor” ifadelerini kullandı. (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.