Takip Et
  • 5 Haziran 2016, Pazar 13:06

Dünyanın en büyüğüne ilk dalış dünya rekortmeninden

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından dün görkemli bir törenle batırılan, dünyanın en büyük uçak batığı olan Neopolis Kuşadası'na ilk dalış, dünya rekortmeni tarafından yapıldı. Uçak batırıldıktan bir süre sonra dalışı gerçekleştiren dünya rekortmeni Derya Can, su altından çektiği videoyu sosyal medya hesaplarından paylaştı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuşadası'nda dalış turizmini gerçekleştirmek ve deniz canlılarının korunmasına katkı sağlamak amacıyla batırılan AIRBUS A300 tipi dünyanın en büyük batığına dalışlar başladı. İlk dalış ise serbest dalışta dünya rekortmenliğini elinde bulunduran Derya Can tarafından gerçekleştirildi. Uçağın batırılışını Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu ile an an takip eden dünya rekortmeni Can, batırma işleminin sona ermesi ve güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından ilk dalışı gerçekleştirdi. Dalış esnasında uçağın bulunduğu bölgeden video ve fotoğraf çeken Can, çektiği görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaşıma açarak, herkesi dalışa davet etti.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan 54 metre uzunluğa ve 44 metre kanat genişliğine sahip olan dünyanın en büyük uçak batığının Kuşadası dalış turizmine çok büyük katkı sağlayacağını ifade eden Can, dalış için şimdiden arayanların olduğunu ve herkesin çok fazla ilgi gösterdiğini bildirdi. (MEHMET ÇALIK)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.