Takip Et

Aydın’da Yörükler Karaçakal şenliklerinde buluştu

Aydın'ın sakin şehri Yenipazar ilçesine bağlı Karaçakal Yaylası’nda her yıl Mayıs ayının ilk Pazar günü geleneksel olarak gerçekleştirilen Yörük Şenlikleri bu yıl 5 Mayıs Pazar günü yapıldı.

Aydın'ın sakin şehri Yenipazar ilçesine bağlı Karaçakal Yaylası’nda her yıl Mayıs ayının ilk Pazar günü geleneksel olarak gerçekleştirilen Yörük Şenlikleri bu yıl 5 Mayıs Pazar günü yapıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

İlk kez 2006 yılında başlayan ve bu yıl 14’üncüsü gerçekleşecek olan Karaçakal Yörükleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Şenlikleri havanında güzel olması nedeniyle vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi hem piknik yaptı hem de festivalin tadını çıkardı.

 

Açılış Konuşmasını Karaçakal Mahalle Muhtarı Şuayip Acar yaparak katılım sağlayan ve festivalin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Yaşanan pandemi salgını ve deprem felaketi nedeniyle 5 yıldır yapılmayan Karaçakal Şenliklerinde emeği geçen herkese teşekkür eden Karaçakal, "Yörükleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ertuğrul Ateş Toplakbağları mevkisinde gerçekleştirilen bu etkinliğin hem binlerce kişinin kaynaşması buluşması hem de unutulmaya yüz tutmuş gelenek ve göreneklerimizi canlandırıp gelecek kuşaklara aktarmanın heyecanına yaşıyoruz çok mutluyuz" diye konuştu.

 

Kortej yürüyüşü Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Katılımcılara yemek ikramında bulunuldu. "Çevre il ve ilçelerden gelen yüzlerce yörük böyle festivaller sayesinde birbirimize görüp hasret gideriyoruz birbirimize unutmuyoruz kendi festivallerimizi de davet ediyoruz" diye konuştular.

 

Aydın Büyükşehir Belediyesi Kadın Mehteran takımı halk oyunları ekibi gösterisi katılan derneklerinin yöresel zeybek oyunları Efelik geleneği Yörük Düğünü Gelin alma ve götürme geleneği büyük ilgiyle izlendi.

 

Yöresel ürünlerin ikram edileceği Karaçakal Yörükleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Şenlikleri’nin sunuculuğunu Metin Bulut’un yaptığı festivale CHP Aydın Milletvekili Evrim Karagöz Yenipazar Belediye Başkanı Malik Ercan Belediye Meclis üyeleri Siyasi Parti Temsilcileri Sivil toplum örgütleri temsilcileri Muhtarlar Çevre il ve ilçelerden katılan Yörük Dernekleri ve Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Yerel sanatçılar Gültekin Akdeniz, Emrullah Çiçek, Mustafa Ali Şahin ile Yaşar Nurcan’ın sahne alarak misafirleri unutulmaz bir gün yaşattılar. (SERKAN SARAÇOĞLU) 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.