Takip Et

Sağlık ve sosyal hizmet alanında Altın-Sen ismiyle yeni bir sendika kuruluyor

Kuruluşlarını 19 Mayıs Türk Kurtuluş Savaşı'na ithaf eden Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Altın-Sen) Kurucu Genel Başkanı Erdem Özcan, basın toplantısı düzenledi.

Yaptığı basın açıklamasında Kamu kurum ve kuruluşlarda görev yapan sağlık çalışanlarının sorunlarını çeşitli platformlarda dile getirmek, sorunların çözümünde önerilerde bulunmak ve birlikte mücadele etmek üzere bir araya geldiklerini belirten Başkan Özcan, Altın-Sen’in çalışmalara başladığını açıkladı.

19 Mayıs Pazar günü sendikanın açılışını yapılacağını duyuran Başkan Özcan, amaçlarının sağlıkta yaşanan şiddetin önlenmesi, sağlık çalışanlarının mali haklarının insanca yaşanabilecek seviyeye çıkarılması, özlük haklarının genişletilmesi, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve atamalarda liyakate önem verilerek sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunun en üst seviyeye çıkartılması şeklinde sıraladı.

“EN DİNAMİK, EN ÇALIŞKAN VE EN BÜYÜK SENDİKA OLACAĞIZ”

Başkan Özcan sahanın sesi olarak emekçilerin tüm beklentilerine uygun bir sendika olacağının vurgusunu yaparak açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “Genel Merkezi Aydın’da olan Altın Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikasını kurmaya karar verdik. Resmi işlemlerin tamamlanması ile 19 Mayıs 2024 tarihini Sendikamızın doğum tarihi olarak belirledik. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919 da Samsun’dan yaktığı meşale ile üzerinde yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Bizler de 19 Mayıs 2024 tarihinde Aydın’dan yakacağımız meşale ile Sendikal anlamda Türkiye Cumhuriyeti’nin umudu, geleceği ve güveni olacağız. Tüm emekçilerimizin desteği ile en kısa zaman da en dinamik, en çalışkan ve en büyük sendika olacağız. Altın-Sen Ülkemizde ki tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanlarının yani sahanın sesi olacak ve tüm emekçiler ilk kez bu kadar farklı ve beklentilerine uygun bir sendika ile tanışmış olacak”

“KURULAN SENDİKALARIN HEPSİ AYNI RENGİN FARKLI TONLARIDIR”

Faaliyette olan sendikaların memurun sisteme olan güvenini yok ettiğini belirten Başkan Özcan, sendikaların gerçek işleyişi dışında olduğunun altını çizdi. Başkan Özcan, sendikaların yok hükmünde olduğunu şu ifadelerle aktardı: “ Bugün bu iş kolunda çok sayıda Sendika kurulmuş olmasına rağmen hepsi birbiri ile aynı rengin farklı tonlarıdır, hepsi aynı çizgide aynı hedefte buluşmuşlardır. Bu Sendikaların öncelikleri; üye sayısına ve ekonomik gelirlerine bağlı olarak sadece yönetim katının konforlu yaşamıdır, bindikleri makam araçları, aldıkları yüksek maaşlar, yedikleri ballı börekler, kebaplar, hurmalar! Yani Üyeyi temsil etmek, özlük haklarını aramak yerine şahsi çıkarlarını ön planda tutmuşlardır. Bu Sendikalar memurun umudunu kırmıştır, sisteme olan güvenini yok etmiştir. Bugün itibariyle bu Sendikalar yok hükmündedir, neden mi? Bu Sendikalar gerçek Sendika olsaydı bugün; Sağlık çalışanları 3 bordro ile maaş almazlardı, 3 Bordronun birinden emekli olup diğer iki bordro emekli maaşında yok sayılmazdı, Bu kadar farklı kadro olmazdı, Aynı işi yapıp farklı ücret almazdı, Emeği yok sayılmazdı, Kaynaklar adaletsiz paylaşılmazdı, Bir çift çorap parasına denk gelen giyim yardımı olmazdı, Promosyonlar zamanın gerisinde kalmazdı, Üniversitelerde, Aile Hekimliklerinde bu kadar sorun birikmezdi, ASP’lerde bu kadar sorun çözümsüz olmazdı, Çalışanlar bu kadar iş yükünün, nöbet yükünün altında ezilmezdi, Çalışanlar görev tanımı dışında işleri yapmak zorunda kalmazdı, Mobbinge, şiddete maruz kalmazdı, Aile bütünlüğü bozulmazdı, Çocuğuna hasret kalmazdı, Meslek-i itibarı yok olmazdı. Geleceğe dair umutları yok olmazdı”

“ÖZÜR DİLEYİN, DÜKKANI KAPATIN”

Sendikaların halkın gözünde giderek itibarsızlaştığının dikkatini çeken Özcan, sosyal hayatta vatandaşın gözündeki sendika tanımını şu ifadelerle belirtti: “Sendika yöneticilerine sesleniyoruz; Sahada sizler nasıl tanınıyorsunuz hiç merak ettiniz mi? Sahanın sesi olarak biz söyleyelim; Üyenin aidatı ile yüksek maaş alan, lüks makam araçları binen, lüks içinde yaşayan, lüks harcamalar yapan, üyesini oyalayıp kandıran, pişkin, utanmaz, küstah, koltuk sevdalısı kişiler olarak tanımlıyorlar. ! Suçüstü yakalandınız, maskeleriniz düşüyor ve daha fazla emekçilerin umudunu yok etmekten vaz geçin, çıkın özür dileyin ve dükkanı kapatın”

“SORUNLARIMIZ ÇÖZÜLENE KADAR EYLEM YAPALIM”

Tüm Sağlık ve Sosyal hizmetleri çalışanlarına, tüm sendika üyelerine hatta bu sendikaların iş yeri temsilcilerine seslenen Başkan Özcan, “Gelin Altın-Sen’de buluşalım ve gerçek sendikacılık yapalım. Sorunlar ve daha fazlası için birlik olalım, eylem yapalım, sorunlarımız çözülene kadar eylem yapalım. Sendika gelirlerini lüks harcamalar yerine size tasarruf aracı yapalım, çocuklarımıza tasarruflarımızla gelecek hazırlayalım ve bunları şeffaf, adil, tarafsız ve hesap verilebilir şekilde hep birlikte yapalım. Biz onlar gibi olmayacağız, biz sizin sesiniz olacağız. Artık yalnız değilsiniz, çalışandan yana, emekçinin hakkını, bu gününü ve geleceğini planlayan sendika olacağız. Altın-Sen Sağlık ve Sosyal Hizmet ailesinin tek çatı altında toplanacağı bir yuvadır” diyerek Sendika’nın tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanları adına hayırlı olmasını dileyerek, tüm sağlık çalışanlarını sendikalarına davet etti. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.