Takip Et
  • 2 Mayıs 2024, Perşembe 11:21

Aydın’dan yeni bir sendika doğuyor

Ege’nin dünyaya açılan penceresi tvDEN’de yayınlanan, gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu “Baş Başa” programının bu bölümdeki konuğu, Altın-Sen Genel Başkanı Erdem Özcan oldu. Özcan Aydın merkezli bir sendika kurduklarını ve çalışmaların hangi aşamada olduğunu detayları ile anlattı.

Özcan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ve ülke gündemi hakkında görüşlerini şu şekilde dile getirdi: “Bugünün anlamı anlamsız hale getirildi diye yaşadığımız gündemden belli oluyor ve bunlar çok üzücü. Biz bugünü bayram havasında geçirmeliydik. Bu aynı zamanda çalışanların haklarını aradığı bir gün, emekçilerin haklarını aradığı bir gün. Böylece emekçiler de haklarını arayamaz hale geliyor.”

1996 yılından bu yana Aydın Devlet Hastanesi’nde sağlık personeli olarak görev yaptığını dile getiren Erdem Özcan, son 27 yıldan bu yana da sendikacılık yaptığını dile getirdi. Özcan “Sendikacılığın çeşitli kademelerinde görevler aldım. Bu birikim ve sahadaki sese de kulak verdiğimizde yeni bir oluşuma, yeni bir dayanışmaya, yeni bir harekete ihtiyaç hasıl olduğunu gördük. Bu hareketi Aydın'dan başlatmayı arzu ettik ve bugün toplantımızı yaptık. Sendikamızın tüzüğünü, sendikamızın adını, sendikamızın yönetimini belirledik. Sendikamızın yol haritasını belirledik. Türkiye'de daha önce görülmemiş bir sendikal sistem ile hareket etmeye başlayacağız” ifadelerini kullandı. (SELİME AYDEMİR) 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.