Takip Et
  • 2 Mayıs 2024, Perşembe 14:05

Aydın’da Emekliler Yılı kutlaması

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda (MYO) 2024 Emekliler Yılı-Türkiye Yüzyılının Emektarları Projesi kapsamında "Diktiğiniz Ağaçların Gölgesinde Geçmişten Geleceğe" adlı etkinlik düzenlendi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Etkinliğe; Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkan Vekili Serkan Sevim, Nazilli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Refik Özsoy, Nazilli İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şule Akbaş, Türkiye Emekliler Derneği Nazilli Şube Başkanı Faruk Baştepe, Sümerbank Basma Fabrikası emeklileri, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Akademik Personeli ve öğrencileri ile Nazilli SHMYO akademik, idari personeli ve öğrencileri katıldı.

Sümer Kampüs gezisi ile başlayan etkinlikte, açılış konuşması Nazilli Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Serap Gökçe Eskin tarafından yapıldı. Doç. Dr. Eskin, “Sümerbank’ın başarısında emeklilerimizin emeği büyük bir öneme sahiptir. Eğitim geleceği şekillendiren en önemli unsurdur. Bugün burada iki nesli bir araya getirerek emekçileri evinde ağırlamayı, başarı hikâyelerinin arkasındaki dersleri paylaşmayı hedefledik.” dedi.

Protokol konuşmaları ile devam eden etkinlikte, Beslenme ve Diyetetik Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Ayçıl Özturan Şirin "Yaşlılık ve Beslenme", Nazilli SHMYO Fizyoterapi bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Dinçer Cüre "Yaşlılık ve Egzersiz" konulu sunumlarını gerçekleştirdi. Emekliler ile gerçekleştirilen söyleşide, emekliler gençlere tavsiyelerde bulunarak, gençlik yıllarındaki anılarından ve tecrübelerinden bahsetti. Emeklilerin ve öğrencilerin yöresel dans gösterileri ile coşkulu bir şekilde devam eden etkinlik, Nazilli SHMYO öğrencilerinin icra ettiği müzik dinletisinin ardından Aydın Büyük Şehir Belediyesi Kültür Merkezi Yetişkin Korusu’nun sunduğu konser ile sona erdi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.