Takip Et

SON DAKİKA

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiler

19 Eylül 2013, Perşembe 12:28

     


Okul ve dershaneyi iç içe yerleştirerek özel bir konsept ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren, ortaya koyduğu modelle de Aydın’da bir çığır açan Özel Aydın Koleji Anadolu Lisesi açıldı.

 

Yaz aylarında okulun resmi açılış işlemlerini tamamlayan ve dün de görkemli bir açılış gerçekleştiren Özel Aydın Koleji Anadolu Lisesi Aydınlılar'a hizmet vermeye başladı. Ortaya koyduğu yeni modelle Aydın’da çığır açan ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren okulun açılışına Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Semiha Öyüş, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Yardımcısı Cemalettin Küçükerol, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Abdullah Sefa Yüksel ve Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, Özel Aydın Koleji Anadolu Lisesi Kurucuları Yüksel Öztürk ve Bülent Aytürk ile siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri, eğitimciler ve çok sayıda veli katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Murat Akyol, okulun tüm Aydınlılar'a hayırlı olmasını dileyerek, Özel Aydın Koleji Anadolu Lisesi hakkında bilgi verdi.

 

"MAHCUP ETMEMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ"

Öğrencilerin en iyi fiziksel koşullarda eğitim görmesi için bina ve bahçede büyük çaplı düzenlemeler yaptıklarını belirten Akyol, “Deneyimli ve dinamik öğretmenlerden oluşan çok iyi bir eğitim kadrosu oluşturduk. Her anlamda eğitim ve öğretime hazır hale geldik. Okul Kurucuları Yüksel Öztürk ve Bülent Aytürk’ün bizlere hep söylediği gibi velilerimizin çocuklarını kendi çocuklarımız olarak gördük. Kendi çocuklarımız için nasıl bir eğitim ortamı istiyorsak, öğrenciler için de aynı ortamı sağladık. Geçtiğimiz Pazartesi gününde öğrenciler ile bir araya gelerek eğitim öğretime başladık. Bize inanan ve güvenen öğrenci velilerimize mahcup etmemenin gururunu bugün de yaşıyoruz” dedi.

 

"HEDEF AKADEMİK BAŞARI"

Aydın Koleji olarak amaçlarını da açıklayan Akyol, “Amacımız, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, milli kültürümüzü benimsemiş ve evrensel insanı değerlere sahip bireyler yetiştirmektir. Bununla birlikte dünyadaki gelişmeleri takip edecek düzeyle ve iş yaşamında öğrencilerimizi bir adım öne çıkaracak şekilde iyi bir yabancı dil eğitimi vermek, hedefledikleri mesleklere ulaştıracak akademik başarıyı sağlamaktır. Yani şu an aramızda bulunan valimizden, milletvekillerimizden, belediye başkanından ve eğitimcilerden ileride bayrağı devralacak nesiller hazırlamak en büyük hedefimizdir” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Akyol’dan sonra kısa bir konuşma yapan okulun kurucularından Bülent Aytürk ise, Pazartesi gününden itibaren geleceğin en iyi başbakanlarının, geleceğin en iyi doktorlarının, geleceğin en iyi milletvekillerinin ve her mesleğin en iyilerini yetişmeye başladıklarını söyleyerek, “Okulumuz okul ve dershane bir arada konseptiyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor. Özellikle Aydın Koleji’ni almamızın sebebi ise isminin Aydın olmasıdır” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

 

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Halil Canavar, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Semiha Öyüş, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Abdullah Sefa Yüksel ve Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken ve Özel Aydın Koleji Anadolu Lisesi Kurucuları Bülent Aytürk tarafından açılış kurdelesi kesildi. (UMUT DABBAĞ)







 
Son Eklenen Haberler