Takip Et

/>

SON DAKİKA

Faaliyetlerini kokteylle üyelerine anlattı

17 Aralık 2013, Salı 12:30

     


Datça Çevre ve Turizm Derneği’nin (DAÇEV) organizatörlüğünde doğasever çevre dostları ve DAÇEV dostları, ‘Bugün Bene, Yarın Sene; DAÇEV Yıl Sonu Kokteyli’nde bir araya geldi.

 (GALERİ İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYIN)

Toplantının açılış konuşmasını yapan ve çeşitli açıklamalarda bulunan, DAÇEV Başkanı Zehra Kahraman, "Faaliyetlerimizde Derneğimize destek olan Datça Kaymakamlığı ve birimlerine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Belediye’ye, Orman Şefliğine, Hızırşah Muhtarlığına ve özellikle üyemiz olmadıkları halde yardımlarını hiç esirgemeyen doğasever çevre dostlarımıza çok, ama çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Geniş katılımın görüldüğü toplantıda, DAÇEV Yönetim Kurulu üyeleri ile UNDP-SGP COMDEKS proje sorumluları Oya Özgüven ve Fulya Bayık, projeleri hakkında bilgi verdi.

‘Bugün Bene, Yarın Sene; Datça -Bozburun Doğal ve Kültürel Değerler Buluşması’ projesi sorumlusu Oya Özgüven, Datça-Bozburun Yarımadaları'nın binlerce yıllık kültürel geçmişiyle, coğrafi, jeolojik, arkeolojik, biyoçeşitlilik gibi özellikleriyle yıllardır araştırmacıların ilgisini çektiğini ifade etti. Bugün de bu ilginin artarak devam ettiğinden bahseden Özgüven, yarımadalar üzerine yapılan çalışmaların bu bölgenin Özel Çevre Koruma kapsamına alınmasına, Önemli Doğa Alanı, 9 Sıcak Nokta’dan biri, Önemli Bitki Alanı ve Önemli Kuş Alanı ilan edilmesine yol açtığını işaret etti.

Özgüven; "Dernek olarak geçen yıl Birleşmiş Milletler’in kısa adıyla COMDEKS olan hibe programına proje başvurusu yaptık. Projenin başlığı ‘Datça-Bozburun Doğal ve Kültürel Değerler Buluşması’ idi. Başvurumuz kabul edilince bu bölge üzerine yapılan çalışmaların yöre halkıyla, kamuyla paylaşılması imkanı da doğmuş oldu. Doğal ve kültürel değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılması amaçlandığından bu üç günlük etkinliğimizi yerel deyişle ‘Bugün Bene, Yarın Sene’ olarak adlandırdık. Binlerce yıldır türlü halkları barındırmış Datça-Bozburun Yarımadaları’nda insan ve doğa ilişkileriyle ilgili çalışmalardan örneklerin sunulduğu etkinliklerle, bu yarımadalarda var olan, korunması gereken değerlerin ön plana çıkarılması, koruma- kullanma dengelerine dikkat çekilmesi ve bu değerlerimizin bizden sonraki kuşaklara da benimsetilmesi ‘Bugün Bene, Yarın Sene’nin önde gelen amacıydı" şeklinde konuştu.







 
Son Eklenen Haberler