Takip Et

Aydın’daki eğitim hayatı masaya yatırıldı

Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN’de yayınlanan programı “Baş Başa”nın konuğu, eğitimci Cem Güngör oldu. Eğitim üzerine tartışılan programda izleyenlere birbirinden önemli bilgiler verildi.

Aydın Kuantum Akademi hakkında bilgiler de veren Cem Güngör şunları kaydetti: “Eğitim, öğretim büyük kitlelerden artık küçük kitlelere doğru bireyselleşmeye başladı, butikleşti. İlk o zaman açtığımda sınıfları 12 kişi yapmıştım, şu anda sınıflarım 9 kişilik. Giderek bu sınıf mevcutlarının azalması, bireysel dokunuşlar, öğrencimizin ihtiyacı neyse o ihtiyacını en kısa zamanda tespit edip ona göre aksiyon almak, anne-babalarımızın ve öğrencilerimizin isteği bu şekilde. Çünkü yaşamlar hep küçüldü.”

Emin Aydın’ın sorusu üzerine açıklama yapan eğitimci Cem Güngör, sınav stresi ve sınavlar hakkında da “Bu konuda çok farklı eğitimcilerin farklı tanımları var. Stres, yaşadığımız yaşantımızdaki zorluklarla başa çıkabilme süreci, eğer bir ergen birey bu süreçte yalnız kalırsa ya da yanındaki yol arkadaşları yanlış kişiler olursa biz stresle baş etme noktasında yetersiz kalabiliyoruz. Çünkü ergen devamlı yanında bir destekçi istiyor. Bu desteği aileden bekliyor önce. LGS sürecinde aile yeterli olabiliyor, okul yeterli olabiliyor ama ergen bir 9. sınıf olduğunda burada veli tutumları değişmeye başlıyor. öğrencinin arkadaş grubu değişmeye başlıyor östrojen testesteron artmaya başlıyor çevre değişmeye başlıyor bize göre kötü alışkanlıklar diye tanımladığımız o alt maddeler öğrencide görülmeye başlıyor. Hepsi bir bütün, o yüzden stres kaygı bunları yönetebilmek için maraton diye tabir ettiğimiz 12 yıllık maratonun çok iyi planlanması gerekiyor” ifadelerini kullandı. (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.