Takip Et
  • 2 Mayıs 2024, Perşembe 14:03

ADÜ ilk kez o programda yer aldı

Bulgaristan Trakia Üniversitesi tarafından Erasmus+ Blended Intensive Programme (BIP) Programı çerçevesinde düzenlenen “New Opportunities for Achievement of Sustainable Development in Livestock Production” adlı eğitim programına, ADÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yılmaz danışmanlığında Ziraat ve Veteriner Fakültelerinden lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerindeki toplam 10 öğrencimiz kursiyer olarak konuk edildi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nden (ADÜ) Prof. Dr. Murat Yılmaz’ın eğitmen ve konuşmacı olarak katıldığı programa, ADÜ Ziraat ve Veteriner Fakültesi öğrencileri, Almanya Justus Liebig Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencileri, Bulgaristan Trakia Üniversitesi Zootekni ve Veteriner Fakültesi öğrencileri ile Sırbistan Zemun Hayvancılık Araştırma Enstitüsü araştırmacıları katıldı.

Öğrencilere 22-23 Nisan 2024 tarihleri arasında Bulgaristan Stara Zagora şehrinde, Trakia Üniversitesi Veteriner Fakültesinde öğretim üyeleri tarafından ultrason ve suni tohumla konularında teorik ve uygulamalı dersler verildi. 24-26 Nisan 2026 tarihlerinde ise Bulgaristan Sarnitsa (Şabanlı) adlı turizm bölgesinde devam eden derslere çeşitli ülkelerden 60’ten fazla öğrenci katılırken, derslerin akabinde öğrenciler için çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenlendi.

Hem ADÜ’nün Erasmus+ Blended Intensive Programme (BIP) eğitim programına ilk kez katılması bakımından hem de akademik, sosyal ve kültürel anlamda ülkeler arasında etkili bir paylaşım sağlaması bakımından önemli olan bu etkinliğe katılan öğretim üyesi ve öğrencilerini tebrik eden ADÜ Rektörü Bülent Kent, başarılarının devamını diledi. (DUYGU DİLEK) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.