Takip Et

AYTO, Aydın'ın turizm potansiyelini tanıttı

AYTO'DAN TURİZM HAMLESİ

Aydın Ticaret Odası (AYTO), üç ülkenin seyahat acentelerinin temsilcilerine Aydın'ın turizm potansiyelini sunarak ilin turizm çekiciliğini artırmayı hedefliyor. Güney Ege Kalkınma Ajansı işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, Aydın'ın tarihi ve kültürel yerleri ile alternatif turizm destinasyonları tanıtıldı.

Aydın Ticaret Odası'nın liderliğinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın koordinasyonunda Güney Ege Kalkınma Ajansı ile birlikte yürütülen faaliyetler kapsamında, Almanya'daki Türk Seyahat Acenteleri Birliği COOP TRR'ye bağlı Almanya, Belçika ve Hollanda'dan 25 seyahat acentesi yetkilisi Aydın'a davet edildi. Etkinlik boyunca, Aydın'ın önemli tarihi ve kültürel mekanları ile alternatif turizm noktaları katılımcılara tanıtıldı.

Misafirler, Tralles Antik Kenti, AYTO Kültür Evi, Zincirlihan, Aydın Arkeoloji Müzesi ve şehir merkezi gibi yerlerin yanı sıra Afrodisias, Priene, Milet Antik Kenti ve Doğanbey köyü gibi çevredeki önemli noktaları ziyaret etme fırsatı buldular.

Aydın Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlimizin ulusal ve uluslararası alanda daha fazla tanınmasını sağlamak ve turizm destinasyonlarının daha çekici hale gelmesini amaçlıyoruz. Bölgemizdeki odalar ve Güney Ege Kalkınma Ajansı ile iş birliği yaparak, bölgedeki kültürel rotaları tanıtarak Aydın'ı yılın dört mevsimi yerli ve yabancı turistler için cazip bir destinasyon haline getirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu. (MEHMET AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.