Takip Et
  • 7 Mayıs 2024, Salı 17:33

Otel fiyatları vatandaşı karavana yöneltti

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından vatandaşları deprem korkusu sardı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Birçok kişi köy yerleri ve müstakil evleri tercih etmeye başlarken çekme karavanlara da ilgi çoğaldı. Özellikle yaz dönemlerinde karavan üretiminde yoğun olan karanvancılar depremden sonra karavan satışlarında yoğunluk olduğunu söyledi. Öte yandan kış dönemlerinde durgunluk yaşanırken özellikle son dönemlerde otel fiyatlarının da artışıyla birlikte karavan satışlarında yine yoğunluk oluştu.

“OTEL FİYATLARININ PAHALI OLMASI KARAVANA YÖNELTTİ”

Aydın’da karavan üretimi yapan Burcu Kaçar depremin ilk zamanlarında karavana ilginin yoğun olduğunu, şimdilerdeyse otel fiyatlarından dolayı insanların karavanı tercih ettiğini söyleyerek, “İnsanların ilgisi arttı. Depremden önce işlerimiz bu kadar hareketli değildi. Depremden sonra talep çok arttı. İnsanların deprem korkusu oluştu. Depreme evde yakalanma korkusu insanları karavana itti. Bu yüzden de hem pandemi sürecinden hem de depremlerden dolayı siparişlerimiz çok yoğun. Merkezde karavan alan kişi sayısı arttı. Denizli, İzmir, Muğla, Samsun bu illerden de gelen talepler var. Genel olarak müşterilerimiz ya merkez ağırlıklı ya da Kuşadası ağırlıklı oluyor. Şu sıralar özellikle otel fiyatları çok arttığı için insanlar karavana yönelmiş durumda aynı zamanda deprem korkusu devam ediyor. Herhangi bir deprem olasılığında sığınabilecekleri güvenli bir alan olsun diye de çok talep var. Ama genellikle otel fiyatları arttığı için karavana yöneldiler. Kışın duruluyoruz yaz mevsiminde insanlar tatil planları yaptıkça bizim işlerimiz yoğunlaşıyor” ifadelerini kullandı.

“AYDIN’DA FAY HATTI ÜZERİNDE BİNALAR VAR”

Vatandaşların birçoğu da özellikle otel fiyatlarının artmasından dolayı karavana ilginin çoğaldığını söyleyerek, “Depremle alakalı değil aslında karavanlar, karavanlar kendi içsel özgürlükleri otellerin pahalı olması insanları biraz da karavanlara sevk ediyor. Bence depremle alakalı değil. Depremle alakalı olan durumlar yerleşim yerlerinden dağlık kesimlere yani bağ bahçe tarafına yöneldi insanlar şehirlerden uzaklaşmaya çalışıyorlar. Aydın’da kentsel dönüşüm yapılmalı o da yapılmadığı için Aydın zaten deprem bölgesi her taraftan fay hattı geçiyor. Yüksek yüksek binalar kuruldu. Fay hatlarının üzerinde binalar var şuanda doğru bir şey değil” dedi.

“BİNANIN SAĞLAMLIĞI DEPREMLE MÜCADELEDE ÖNEMLİ”

Bir başka vatandaşta, “Karavanlar deprem için çözüm değil. İnşaat aşamasında insanların rahatça yaşayabileceği bina sağlamlığı depreme karşı mücadelede önemli. Karavanlar geçici çözümler biraz lüks kaçabilir. Son zamanlarda Aydın’da depreme dayanıklı binaların yapıldığını düşünüyorum. Çünkü deprem öldürmez bina öldürür diye bir şey var. Bu da hepimizin bilincine yerleşti. İster istemez insanlar zaten binalarını yeni yaşam şartlarına uygun halde getirmek için uğraşıyorlar. Bütün Aydın’ı yıkıp yeniden yapacak halleri yok. Yenileme devam ediyor” ifadelerini kullandı. (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.