Takip Et
  • 6 Mayıs 2024, Pazartesi 16:11

Aydın’da ‘Dur’ ihtarına uymayan araçtan 4 suç makinesi çıktı

Aydın’ın Kuyucak İlçesi’nde polis ekiplerinin ‘Dur’ ihtarına uymayan ve kovalamaca sonucu yakalanan araçtaki 4 kişinin çeşitli suçlardan arandığı belirlenirken, yapılan tetkiklerde ise uyuşturucu etkisinde oldukları belirlendi.

Kuyucak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin durumundan şüphelendikleri ve dur ihtarına uymayan aracı, takibe aldı. Uzun süreli yaşanan kovalamaca sonucu araç, polis ekiplerince yakalandı. Yapılan araştırmada, araç sürücüsü E.E. isimli şahsın çok sayıda suç kaydı olduğu ve TCK-191. (Uyuşturucu Madde Kullanmak) maddesinden 5 yıl 7 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezası ile hükümlü ve tutuklunun kaçması suçlarından arandığı tespit edildi. Yolcu koltuğunda bulunan A.K., Y.A. ve A.T. isimli şahıslardan, A.K.’nin çok sayıda suç kaydı olduğu ve TCK-191. (Uyuşturucu Madde Kullanmak) maddesinden 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası ile arandığı tespit edildi. Şüpheli şahısların yapılan üst aramasında 1 adet ‘Kelebek’ tabir edilen bıçak, şüpheli Y.A. isimli şahsın ikametinde yapılan aramada, Denizli ilinden çalındığı anlaşılan 1 adet motosiklet ele geçirildi. Şüpheli 4 şahsın Nazilli Devlet Hastanesinde yapılan tetkiklerinde uyuşturucu madde kullandıkları anlaşıldı. Araç şoförü E.E. isimli şahıs hakkında Trafik Güvenliğini Tehlikeye Düşürmek (Uyuşturucu Madde Etkisi Altında Araç Kullanmak) suçundan adli işlem yapılırken, Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili hükümleri doğrultusunda toplam 36 bin 942 lira trafik idari para cezası uygulandığı ifade edildi.

Ayrıca, olayla ilgili yakalanan 4 şahıs hakkında gerekli adli işlemlerin yapıldığı, gözaltına alınan E.E. ve A.K. isimli şahısların işlemlerin ardından çıkarıldıkları adli makamlarca cezaevine sevk edildiği kaydedildi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.