Takip Et

SON DAKİKA

Bisiklet dayanışması

25 Ekim 2013, Cuma 14:43

     


Kuyucak ilçesine bağlı Pamukören beldesinde bisiklet sporunu sevdirmek için hazırlanan Comenius Projesine Belediye Başkanı Metin Ertürk'ten destek geldi.

Proje kapsamında Avrupa'nın 4 ülkesinden gelen öğrencilerle birlikte Pamukören Anadolu Lisesi öğrencilerine destek veren Ertürk, Türkiye'nin ilk ve tek kaldırımsız beldesine bu kez de bisiklet yolu kazandırdı. Bisiklet yolunun açılışını konuk öğrenci ve öğretmenlerle birlikte yapan Başkan Ertürk, "Engelsiz beldemiz bu kez de sağlıklı yaşamın olmazsa olmazı olan bisiklet sporuna destek verecek. Burada açacağımız bisiklet yolunun tüm Türkiye'de ve Avrupa'da sağlıklı yaşamın örneği olmasını diliyorum" dedi.

Pamukören Belediye başkanı Metin Ertürk, Pamukören Anadolu lisesi tarafından hazırlanan Cycling Europe projesinin beldenin yaşam tarzı olan sağlıklı yaşamı yansıtmasından dolayı büyük önem verdiklerini ifade ederek, "Comenius kapsamında gerçekleştirilen Avrupa Birliği projelerinden birisi olan Cycling Europe (Bisikletle Avrupa) projemiz 2012 yılında başladı. 2014 yılında da sona erecek olan uzun soluklu bir projedir. Proje ortakları Türkiye başta olmak üzere İspanya, İtalya, Letonya ve Almanya ekiplerinden oluşmaktadır. Proje kapsamında İlk önce 2012 yılı Ekim ayında İspanya’ya Pamukören Anadolu Lisemizden 2 öğretmen ve 2 öğrenci eşliğinde katılım gerçekleştirildi. Daha sonra 2013 yılı Nisan Ayında 5 öğretmen 6 öğrenci ile Letonya ve 2013 yılı Mayıs ayında da 6 öğretmen 6 öğrenci ile İtalya seyahati gerçekleştirildi. 2014 yılı Mayıs ayında Almanya’ya yapılacak olan ziyaret ile proje tamamlanmış olacak. Cycling Europe (Bisikletle Avrupa) Projesi kapsamında beldemize yapılan ziyarette ise 4 Alman Öğretmen, 16 Alman Öğrenci, 2 Letonyalı öğretmen, 2 İtalyan Öğretmen, 2 İtalyan Öğrenci, 2 İspanyol Öğretmen ve 4 İspanyol öğrenciyi ağırladık. Öğrencilerimiz gönüllü velilerimizin evlerinde kalarak aynı zamanda kültürümüzü ve yöresel yiyeceklerimizi öğrenme imkanı buldu" dedi.

‘BİSİKLET; SPOR VE ULAŞIM ARACIDIR’

Cycling Europe Projesinin amacının bisikleti özellikle gençlere hem spor aracı, hem ulaşım aracı olarak sevdirmek ve kullanımını yaygınlaştırmak olduğunun altını çizen Başkan Ertürk, "Bunun yanı sıra artan trafik yoğunluğu ve beraberinde getirdiği hava kirliliğini de azaltmak amaçlanmaktadır. Beldemiz sağlıklı ve engelsiz yaşamı benimseyen bir belde olarak proje öncesinde de zaten çalışmalarını yürütmekteydi. Kaldırımı olmayan sokak-caddelerimizle engellilerimize büyük kolaylık sağlamaktayız. Son olarak da 2 kilometrelik belde merkezinde bir bisiklet ve engelli yolu ile sağlıklı ve engelsiz yaşamın gereklerini yapmaya devam ettik. Avrupa'dan gelen konuklarımız ve ilçedeki öğrencilerimizle birlikte açılışını yapmış olduğumuz bisiklet yolunun ve okulumuzdaki bisiklet parkının tüm Türkiye ve Avrupa'ya örnek olmasını diliyoruz" dedi. (İHA)







 
Son Eklenen Haberler